directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 20 de maig de 2024 01:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 17 de febrer de 2011 05:00 h

L'última mentida de Georges Frêche

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Georges Frêche
Comparteix
   


L'expresident del Llenguadoc-Rosselló, Georges Frêche, conegut per les seves nombroses polèmiques, va passar a millor vida deixant un testimoni excepcional de la seva manera de fer política: el documental Le président.

Estrenat el desembre passat a França i editat en DVD, el documental ressegueix la darrera campanya electoral de Frêche a les regionals franceses de 2010, on va aconseguir guanyar tot i enfrontar-se als dos grans partits francesos, l'UMP de Sarkozy i el Partit Socialista, d'on va ser expulsat el 2007 en assegurar que a la selecció francesa de futbol hi havia 'massa negres'.

El documental Le président mostra, sense censures, la personalitat grotesca i populista que tenia Georges Frêche, i s'hi pot trobar la darrera gran mentida del polèmic polític nordcatalà. En un dels mítings de la campanya de l'any passat, Frêche va guanyar-se el cor de l'audiència abandonant el discurs programat i revelant el passat extremadament humil de la seva família, ple de dificultats financeres, així com la història personal del seu pare, que va travessar la regió buscant feina i anava amb les sabates a la mà 'per no gastar les soles'. Aquesta tirallonga de records de misèria va emocionar el públic d'aquell míting, i alguns dels assistents a l'acte van acabar plorant i tot.

Dies després, un cop guanyades les eleccions i enmig de l'eufòria de la celebració, el seu propi director de comunicació s'interessa per aquella història tan trista i el compadeix. És llavors quan Frêche, entre copes i rialles, li explica que en realitat la seva família sempre ha estat milionària gràcies a l'especulació urbanística i que en realitat tota la història era inventada. Així era Georges Frêche, mentider i polèmic fins el darrer moment.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ca fletxa Elna (Rosselló)
18 de febrer de 2011, 11.33 h

Hi ha un error a l'article.
Georges Frêche no era nordcatalà, era occità (nasccut a Puèglorenç), encara que cagava damunt dels seus avantpassats i de tots els occitans, menyspreant qualsevol rastre de cultura occitana.
Ja tenim prou botiflers ben nostres (entre els quals el seu successoo, Christian Bourquin), per inventar-ne de nous.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.