directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 21 de febrer de 2011 05:38 h

#sensesenyal: l'origen de tot plegat

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Temps, sense senyal
Comparteix
   


El tancament forçat de TV3 al País Valencià es va traduir a la Xarxa amb un sobtat gest de solidaritat de centenars de webs i blogs d'arreu dels Països Catalans que també van decidir quedar-se 'sense senyal' durant unes hores.

Però aquest gest tan visual no va ser pas una innovació d'aquest dijous, sinó que va ser una pràctica que ja es va inventar la revista El Temps el 18 de desembre del 2007, quan el govern Camps va tancar sense avisar el repetidor de la Carrasqueta (Xixona), deixant sense senyal de TV3 la majoria de comarques del sud del País Valencià.

La portada, impactant, era tota negra i només hi destacaven les lletres 'No signal input'. La idea va ser molt ben acollida pels lectors d'El Temps, fins al punt que mesos després la van assenyalar com una de les més definitòries del caràcter de la revista.

Dijous, arran del tancament forçat de TV3, Vilaweb.cat va imitar aquella idea i també va ennegrir tota la seva pàgina, gest que l'endemà va ser seguit per Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear. A partir d'aquí, centenars de webs i blogs de partits, institucions i particulars d'arreu dels Països Catalans també van decidir posar-se voluntàriament 'sense senyal'.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
BERNAT TOMAS NOGUERA fletxa Pedreguer- Alacant
21 de febrer de 2011, 18.37 h

Em dol entendrer el que ens dius, i conteste a Xavier Roldos, perque molts dels Valencians no pense, ni estem abdúïts per politics enganyadors i demes adejetius, com el Camps. Sentim pena i ens dol en l'anima que ja no podem vorer la televisio ques ens parla amb la nostra llenga tan venerada per nosaltres. Estic en la comara de la Marina Alta i aci es parla valencia o catala, som majoria els que seguiem la programacio de la TV3, i no de fa una temporada sino desde que es varen instal·lar els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mar fletxa Barcelona
21 de febrer de 2011, 10.25 h

No es pot generalitzar, doncs de valencians que estimen el seu idioma, el nostre, n'hi ha molts!!!!! De fet, la música en català a valència ara viu un dels seus moments més dolços amb una quantitat i qualitat gens envejable!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de febrer de 2011, 09.20 h

Els valencians es veu que volen irradicar l´idioma, mentalment abduïts per el senyor Camps i el seu PP, quin nivell de cultura tenen cuant irradiquen una televisió que parla el seu idioma?,lamentable, no estimen ni una parla que és seva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.