directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 19 de febrer de 2009 05:00 h

La vergonya del Catalunya Exprés

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


L'aniversari del TGV Barcelona-Madrid ens ha de servir per fer una valoració del servei, que jutgem excessivament car i elitista, però també per fer una mirada a la resta d'infraestructures ferroviàries que, a dia d'avui, disposa el Principat. Així, i connectades Tarragona i Lleida amb Barcelona a través de l'alta velocitat -a uns preus massa elevats, però connectades al cap i a la fi- l'única capital catalana que no disposa de TGV és Girona.

Les connexions entre Girona i Barcelona continuen realitzant-se a través del Catalunya Exprés, i avui toca denunciar les misèries d'aquest servei. Als retards i problemes que estan causant les obres del TGV al servei diari -i que ja han provocat que el consistori gironí i els usuaris es mobilitzessin- cal afegir-hi els preus i les condicions del servei.

El viatge Girona-Barcelona en Catalunya Exprés cobreix una distància similar al trajecte del TGV Segovia-Madrid, però el viatge entre les capitals castellanes triga 32 minuts pels 83 minuts que triga el Catalunya Exprés, és a dir, prop de tres vegades més. Malgrat aquesta diferència abismal -servei de primera contra servei de tercera- el preu de l'abonament del Catalunya Exprés no és tres vegades més barat, ans el contrari, ben igual. L'abonament mensual pel trajecte Girona-Barcelona és de 160 euros, mentre que l'abonament pel Segovia-Madrid en val 190. Per acabar-ho de rematar, els usuaris castellans tenen dret a que els retornin el 50% del bitllet en retards de 15 minuts i la totalitat de l'import si el tren arriba 30 minuts tard, mentre que els usuaris catalans no tenen compensacions de cap mena i es troben indefensos davant els retards, que tristament són cada dia més habituals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ffff fletxa ffff
19 de febrer de 2009, 21.30 h

I encara hi hauran sociates i franquistes entre els afectats: patètic. Espanya porta 300 anys escorxant Catalunya i encara n'hi han "listos" que li netegen el cul als castelladres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Fox Mulder fletxa Alt Empordà
19 de febrer de 2009, 19.54 h

Doncs els que arribem fins a Figueres ja te pots morir de lo vergonyós que es aquest infame medi de transport estatal.



I 'gracies' si vas amb el Catalunya Express, perquè com et toqui el "regional" (res de bo pot comportar amb aquest nom) pots trigar unes 2h 30m amb sort.



A sobre uns cotxes insalubres i fastigosos. (i no es conya)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.