directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 10 de març de 2011 05:00 h

El PP amb el català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

taxi barcelona
Comparteix
   


Dies enrere ens fèiem ressò de l'absència de cap mena de control per tal d'assegurar que els taxistes coneguin el català i per tant compleixin la normativa que contempla el dret de l'usuari a 'comunicar-se amb el conductor en qualsevol de les llengües oficials'. Tal i com explicàvem, hi ha una prova de coneixements lingüístics mínims per als aspirants a taxista no castellanoparlants però en permetre's escollir la llengua en la qual fer la prova el 100% dels taxistes escullen fer-la en castellà.

Mentre en la majoria dels casos PP i Ciutadans gesticulen i enalteixen els valors de la Catalunya bilingüe per imposar la llengua espanyola, en aquest cas concret ens ha sorprès que hagi estat el PP, en concret el líder dels populars a la ciutat de Barcelona Alberto Fernández Díaz, qui hagi demanat una nova normativa que garanteixi que els taxistes acreditin uns nivells mínims de català.

Qui sap si aquesta sobtada preocupació del PP barceloní pel nivell de català dels taxistes de la ciutat respon a una estratègia d'acostament a CiU per facilitar que els votants convergents s'empassin de més bon grat un pacte amb els populars.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
lluis fletxa BCN
11 de març de 2011, 18.02 h

Això es antinatura. Sols es pot entendre en clau electoral. Esser català i del PP no pot ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluìs Blanqué Llobet fletxa Montevideo Uruguai
10 de març de 2011, 13.19 h

Aixó ve de lluny. L'odi a la llengüa catalana, encara que segons les circunstancies fan embolics.
Jo solament recordo que quan es va prohibir parlar catalá en molts llocs a Barcelona. Jo dues vegades a l'escola vaig rebre un mastegot fort per parlar catalá. Un jesuita i un mestre, segurament franquistes. I mai vaig rebre una lliçò de catalá. Sempre hi anat coix amb l'ortografia catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Bernat fletxa La Pobla de Claramunt
10 de març de 2011, 12.56 h

Conec massa el PP com per pensar que les seves intencions respecte el català són de tot menys de simpatia i amor a la llengua. Ho trobo una demanda menor, que busca vots d'un sector més catalanista de cara a les eleccions. No us deixeu enganyar per una "anècdota". Les decisions majors, que prenen els capos del PP, que de veritat fan mal a la nostra llengua i que marginen els seus parlants com a ciutadants de 2a categoria ja sabeu tots quines són. No cal parlar del cas TV3 al País Valenci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de març de 2011, 12.33 h

Us explico un fet real: En una reunió de pares d'una escola una mare immigrant va demanar al professor que parlés en castellà, el professor va dir que així ho faria si cap pare no hi tenia inconvenient. Una mare, castellanoparlant, va dir que no hi estava d'acord, i malgrat que ella no parla català es va negar a què una mare de fora li digués a un professor d'aquí en quina llengua havia de parlar. Crec que per aquí van les intencions del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.