directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 26 d'agost de 2009 05:00 h

Condemnar la violència

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Tant PP com PSOE han demanat una i altra vegada que l'esquerra abertzale condemni els actes violents d'ETA com una condició per ser acceptats dins del 'cercle' de partits 'demòcrates'. S'ha reiterat fins a l'extenuació que aquest era un requisit indispensable perquè els partits que representen l'esquerra abertzale puguin concórrer a les eleccions i no siguin sistemàticament il·legalitzats per la Llei de Partits Polítics pacatada entre els dos grans partits de l'Estat espanyol.

Com sempre però, hi ha diferents vares per mesurar les actuacions d'uns i altres i la violència contra uns i contra altres, en tenim un nou exemple. Segons informa Diario de Noticias, darrerament s'estan succeïnt a Navarra diversos atacs feixistes a elements commemoratius impulsats per la Llei de la Memòria Històrica. El darrer ha estat contra el monument a les persones que van morir a la fuga de San Cristóbal i contra la placa dels afusellats en la Guerra Civil espanyola situada al cementiri de la localitat d'Aizoáin on també s'hi van fer pintades de simbologia feixista en record 'dels caiguts en la croada'.

Segons recull el diari, tots els partits de l'arc parlamentari s'han afanyat a condemnar aquests atacs, tots menys el PP que no ha badat boca. Aquesta diferència amb què els populars tracten un i altre bàndol de la Guerra Civil espanyola desentona amb la bel·ligerància amb què defensen la condemna de la kale borroka però concorda a la perfecció amb les negatives d'alguns dels seus líders a condemnar el franquisme i retirar honors a Franco allà on governen. El PP, que s'ha mostrat contrari a la restitució de la memòria històrica, amb l'argument de no reobrir ferides, sembla que sigui precisament qui manté més viu allò de 'les dues espanyes'.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep-Maria fletxa Barcelona
29 d'agost de 2009, 14.35 h

Es demana als independentites que renunciïn a la violència, però qui els ho demana –l'estat– no hi renuncia a l'hora de mantenir la unitat estatal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.