directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 27 de juliol de 2009 05:00 h

Cobrar l'agost

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

tripartit saura joan jose montilla carod-rovira
Comparteix
   


Notícies relacionades

Fa uns dies ja us vam parlar dels creixents rumors sobre la possibilitat que el president Montilla prepari una crisi de Govern un cop s'ha tancat la llarga agonia del finançament. Els rumors prenen més força després que el propi President deixés la porta oberta en l'entrevista que Mònica Terribas va fer-li a TV3, justament per explicar a la ciutadania les 'grandeses' del finançament.

Si bé tots recordem la remodelació frustrada que va patir l'expresident Pasqual Maragall i suposem les dificultats i els equilibris de forces que han de mantenir-se per fer canvis en l'executiu per mantenir els tres partits contents, sembla que la hipòtesi va prenent força després que el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, s'hi hagi pronunciat favorablement, aquest diumenge a Catalunya Informació.

Així, tot i que PSC i ICV s'han afanyat a rebaixar el to, si Montilla va deixar la porta oberta i ERC s'hi mostra favorablement d'una manera tan clara, la crisi de Govern podria tirar endavant, coincidint també amb l'anunci de la renúncia de Joan Saura, president d'ICV, a encapçalar la candidatura dels ecosocialistes per a les properes eleccions al Parlament.

Després que ja sortís a les travesses el nom de Joaquim Nadal com a candidat a deixar el Govern, amb aquests nous indicis s'hi sumen els de l'ecosocialista Francesc Baltasar, que ha aguantat després de la crisi de la sequera; per part dels republicans podrien caure els més tocats per la crisi econòmica, Carme Capdevila i Josep Huguet, que a més ha patit diversos cessaments i dimissions pels conflictes a les universitats; com a candidats del PSC a banda de Nadal també sonen Mar Serna i Joaquim Llena.

Si en moltes empreses aprofiten la proximitat de les vacances per acomiadar treballadors, Montilla podria planejar començar el curs amb un equip renovat deixant enrere el llast del finançament i, si tot va bé, també la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut. Potser a hores d'ara hi ha consellers inquiets per saber si continuen tenint la confiança del President i seguiran al Govern o bé, ni tan sols arribaran a setembre i en el pitjor dels casos ni cobraran l'agost. Una preocupació que, si més no, serviria per unir les inquietuds dels polítics amb el sentiment de bona part de la ciutadania que pateix per la continuïtat de la seva feina.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.