La catalanofòbia dóna vots i ven pernils
En els darrers dies hem sentit molt a parlar de la catalanofòbia. Aquest sentiment que Catalunya i els seus habitants desperten en bona part dels ciutadans de l'Estat espanyol. La catalanofòbia no és nova ni ens hauria de sorprendre ja que hem tingut diverses ocasions, algunes no gaire llunyanes, per comprovar com les reivindicacions més lògiques i justes dels catalans aixequen les ires dels espanyols. Molt encertadament, els nostres polítics han respost a aquestes actituds criticant que els polítics espanyols atiïn aquest odi latent perquè atacar Catalunya els dóna vots en altres territoris.Ja vam viure un episodi de catalanofòbia amb el debat de l'Estatut, i després hem pogut veure com algunes de les veus que el criticàven després s'han afanyat a reclamar per a la seva terra allò que neguen per a Catalunya. En alguns moments aquesta catalanofòbia s'ha traslladat al terreny comercial i s'ha impulsat un boicot als productes catalans sobretot cap a aquells més característics com el vi o el cava.
Ara, amb el finançament, alguns han vist l'oportunitat no només d'aconseguir vots sinó, segons sembla, també han pensat que la catalanofòbia pot ser un bon reclam per vendre, ni més ni menys que pernil.
Així ho demostren els consells al web El Portal del Jamón on aconsellen no adquirir productes catalans que, segons afirmen, són més barats perquè s'elaboren amb metèries primeres de pitjor qualitat.
'El preu aproximat de pernils amb carn procedent de les millors zones d'Espanya acostuma a ser de 8 € el quilo, en canvi els assecadors de pernils on s'elaboren amb carn de Catalunya els solen vendre a 6 € el quilo. Per què és més barata la carn dels porcs catalans? És clar, els porcs catalans són de pitjor qualitat per les macroproduciones i la gran quantitat de productes químics que utilitzen, i per això només es compren pel preu. Passa el mateix amb tots els productes catalans, les llonganisses, butifarres, fuet, el vi, pollastres, formatges, etc.'