directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 3 de setembre de 2009 05:00 h

'Bye bye' Madrid 2016

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

madrid 2016
Comparteix
   


Per a la majoria de mortals no era difícil de preveure: la candidatura de Madrid per acollir els Jocs Olímpics del 2016 ha caigut de les travesses. Tal com ja va passar fa quatre anys, quan el COI va tombar la 'imparable' candidatura madrilenya davant París o Londres, enguany el 'no' olímpic ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre l'eufòria dels il·lusos espanyols.

Des del directe!cat ja havíem pronosticat que la capital espanyola no té el que s'ha de tenir per esdevenir una ciutat olímpica, i la comissió avaluadora del COI ens ha donat la raó. De moment l'informe clau de la comissió, que s'ha filtrat aquest dimecres, ha trobat importants deficiències a la proposta madrilenya, sobretot pel que fa a la coordinació entre administracions, la qualitat de les presentacions i la normativa antidopatge espanyola.

Segons els responsables del COI que van visitar les instal·lacions de Madrid, es va detectar una qualitat 'irregular' i importants diferències entre les presentacions fetes pels responsables i la documentació aportada, així com llacunes en l'organigrama, que no aclareix l'estructura ni les responsabilitats financeres de cadascuna de les administracions que hi participen: Estat, Comunitat i Ajuntament de Madrid.

De la mateixa manera, el Comitè Olímpic ha trobat preocupant que la legislació espanyola antidopatge sigui menys estricta que els codis que marca l'Agència Mundial Antidopatge, i s'han escandalitzat davant la proposta que els esportistes de les proves de vela de València -cal recordar-hi que aquí hi acostumen a participar membres de la casa reial- s'allotgin en hotels enlloc d'habilitar-los una Vila Olímpica.

De l'informe se'n desprèn que les ciutats amb més possibilitats d'organitzar els jocs de 2016 són Tòquio i Rio de Janeiro. La decisió final la prendran el dia 2 d'octubre els membres del COI basant-se principalment en els informes de cada seu.

A la xarxa la derrota de Madrid és més que evident: el portal d'apostes Bet and Win paga molt bé les apostes per Madrid, de manera que la consideren l'opció menys probable. Aquest dimecres es cotitzaven a 7,5 les apostes de Madrid, 5,75 les de Rio i Tòquio a 4, mentre que la favorita és Chicago i per tant només es pagaria la seva victòria a 1,65.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
RAfa fletxa Mallorca
7 de setembre de 2009, 22.00 h

RAFA NADAL CATALÀ??????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de setembre de 2009, 21.21 h

Cada cop que ho intenten s'emporten un munt de calers, o us penseu que totes les infraestructures que estan fent a Madrid son gratis? Ja ho han provat dos cops i han fracassat, ara prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de setembre de 2009, 19.30 h



Rebutjar la candidatura. No 'tumbar'.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de setembre de 2009, 11.40 h

Si són espanyolistes, no són catalans. Llavors són uns desgraciats, perquè venen la seva dignitat per interessos particulars. Si d'això se'n diu ser català, llavors permeteu-me que...., vaja, m'ho callo !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de setembre de 2009, 11.24 h

Vaig veure la publicitat de Madrid 2016, hi sortien esportistes catalans: Pau Gasol, Gemma Mengual, Rafa Nadal.....(Encara que potser "espanyolistes) però catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.