directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 07:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 20 de novembre de 2009 05:00 h

El que defensen a Canàries ho rebutgen a Catalunya

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

pp logotip populars partit
Comparteix
   


L'espanyolisme del PP sovint es destapa tan sols com a simple anticatalanisme, ja que els populars són experts en aprovar lleis i iniciatives arreu de l'Estat i oposar-se a lleis idèntiques a Catalunya. I no ens referim a la impugnació d'articles de l'Estatut català que al text andalús hi són calcats, ni a que donin suport al manteniment del Concert Econòmic basc però a la vegada s'oposin aferrissadament a concedir-lo a Catalunya.

En aquest cas ens referim als dominis a Internet, ja que els populars de les Canàries han defensat la creació del domini .IC per l'arxipèlag, quan històricament han mantingut una actitud oposada als dominis catalans, primer el .CT i més tard l'actual .CAT. El Parlament canari va aprovar la setmana passada una proposició no de llei impulsant la creació del domini .IC per les Canàries. La voluntat de la iniciativa és aconseguir un domini de dos dígits, els referents a Estats.

La nacionalista Dulce Xerach Pérez, de Coalició Canària (CC), assegura que no pretenen aconseguir la 'independència' de facto de les illes, sinó que volen el reconeixement per les especificitats de les Canàries, que disposen d'un règim econòmic i fiscal particular. La voluntat dels nacionalistes canaris és que l'IC sigui una marca global per les canàries, tot i que la iniciativa no té gaires possibilitats de prosperar perquè el Govern espanyol s'hi oposa. 

Potser el suport del PP a la iniciativa era només això, voluntat de fer seguidisme a CC i portar la contrària al PSOE, però en qualsevol cas es torna a demostrar que les votacions contra els interessos de Catalunya no són ni estratègiques ni pensades: responen a la sistemàtica voluntat de minar els interessos dels catalans.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Toni fletxa Barcelona
20 de novembre de 2009, 12.34 h

Cap sorpresa, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.