directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 9 de gener de 2012 08:59 h

Els diaris prenen part: 'Chacón o Rubalcaba?'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


La lectura de les portades dels diaris ens permet comprovar de quin costat estan els diferents mitjans de comunicació pel que fa a la pugna pel control del PSOE. En defensa de Carme Chacón, poques sorpreses. El més entusiasta i a la vegada més perillós per la mateixa candidata és el diari de Pedro J. Ramírez, El Mundo. És el més contundent: titula 'La fuerza de Chacón' i foto a tota portada. El segueix el diari del Grupo Zeta, El Periódico, veu del socialisme català, amb un titular menys entusiasta però apostant clarament per la filla de Olula del Río: 'Chacón se rebela frente al inmovilismo'. I com no podria ser d’altra manera el diari de Jaume Roures, Público, amb un: 'Chacón se postula en el PSOE para una oposición firme'.

En una actitud a la defensiva i a l’espera del que pugui passar, ens trobem el diari de la família Godó, La Vanguardia. Com en la majoria de cops, vol veure qui guanyarà i titula: 'Chacón es postula des de l’esquerra de Rubalcaba'.

Per acabar amb la premsa espanyola, el diari del grup PRISA, El País, que aposta com era previst per Rubalcaba, malgrat posar una foto de Carme Chacón a la portada el titular, és imperceptible. Titula 'Chacón se presenta con un alegato contra el inmovilismo' i a les pagines interiors aposta clarament per Rubalcaba.

Deixem pel final la mirada dels diaris en clau nacional catalana. Per un costat el diari ARA, clar i sense embuts: 'Chacón aparca el federalisme', en clara al·lusió al PSC i al seu nou primer secretari. Etziba una pregunta clau: 'Com podrà marcar perfil propi sobre un PSOE dirigit per una militant del PSC? Ha pensat Pere Navarro en les conseqüències d’aquest escenari?'.

Per últim, el diari que aposta per la clau més nacional catalana, un motiu més per solidaritzar-nos amb ell, #salvemelPuntAvui, ignora el debat d’un partit espanyol i situa la noticia a les pagines d’Europa-Món amb un titular demolidor: 'Chacón abraça Andalusia i la coherència per liderar el PSOE'.

En clau catalana tots dos diaris adverteixen el PSC. Queda clar que el nou PSC tant sols té futur amb una victòria de Rubalcaba, que obre la porta a un PSC veritablement autònom.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
12 de gener de 2012, 11.47 h

Rubaljoy o Chajoy? grannnn dilema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
9 de gener de 2012, 13.28 h

Bona aquesta comparativa, tots queden al seu lloc


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.