directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 03:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 20 de desembre de 2011 05:00 h

Ànim Guaje, 'mucha fuerza Guaje'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Davant la greu lesió de Villa, s’han produït, diferents mostres de suport i solidaritat, entre elles la dels companys dels dos darrers equips on ja jugat. Per un costat l’actual club, el F.C. Barcelona, i per altra del València C.F.
 
Els primers van sortir al camp on es jugaven el campionat del món de clubs amb el Santos Brasiler amb una samarreta de suport al jugador asturià,  per sorpresa de milers de barcelonistes, escrita íntegrament en castellà, 'mucha fuerza Guaje', el que va provocar una reacció a les xarxes socials.
 
Però el que va fer augmentar la indignació va ser que a la nit de diumenge, l’anterior club de Villa, el València va sortir en el seu partit de lliga contra el Màlaga, amb una samarreta de suport escrita en català, 'Ànim Guaje'.
 
Un cop més els jugadors del Barça van desaprofitar una oportunitat d’or per fer pedagogia del país i de la seva llengua Seria d’agrair que en properes ocasions i en el seu mateix dia a dia tinguessin un compromís més ferm amb la llengua i cultura del país que els paga.
 
On eren a la celebració del títol mundial al Japó les senyeres? Darrerament les celebracions del Barça han perdut simbologia de país, sigui per desídia o per suggeriment de l’entorn, però en uns moments de dificultats i davant del sistemàtic atac que patim com a catalans, ara es fa més necessari que mai el suport de les cares conegudes.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
23 de desembre de 2011, 21.04 h

A l'esquena ho duien escrit en japonès -se suposa que per respecte a la llengua pròpia del país on jugaven-; però, ¿per respecte a què ho duien en espanyol al pit? Segur que no era per respecte a la llengua pròpia de Catalunya i, per tant, del Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marc fletxa Barcelona
20 de desembre de 2011, 23.34 h

Jo també ho vaig pensar, una oportunitat per fer conèixer al món el català desaprofitada. Van tenir el català/valencià/balear ben amagat. Em va saber greu això i estic decebut amb el president Rosell. En canvi estic molt content amb l'actitud dels jugadors del valència. He tingut una alegria amb els meus compatriotes del sud. AMUNT VALÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluís fletxa Valls
20 de desembre de 2011, 16.58 h

Es penosa aquesta actitud d'uns jugadors i junta que haurien de ser un referent a nivell mundial de la nostra llengua i cultura, pot ser que si es llevessin ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, tindrien temps de llegir i assabentar-se de la situació en la que es troba la llengua oficial del País i del Club que representen, qüestió que pot ser els hi faria caure la cara de vergonya!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
PereelDigne fletxa Granollers
20 de desembre de 2011, 13.54 h

Felicitem l'equip de València i denostem l'espanyolitat mostrada pel Barça. Aquesta és la política de Rosell i l'hem de criticar sempre, però també la dels jugadors que no van portar ni una trista bandera nacional. Esperem que no es repeteixi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Cesc fletxa València
20 de desembre de 2011, 13.10 h

Peim! hahaha
Ale, una vegada més nosaltres, els valencians, hem sigut més fidels a la nostra terra q els valencians del nord heheheh


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan Camps fletxa Ventalló
20 de desembre de 2011, 12.26 h

Gràcies als èxit de l'equip, el president Sandro se'n beneficia. Però ell és el reponsable de la progressiva descatalanització del club, i hem de vigilar perquè si no ho fem, acabarà aconseguint el seu oobjectiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Robert fletxa Castelldefels
20 de desembre de 2011, 11.34 h

Els Catalans del Barça, o bé s'hi senten plenament identificats amb espanya, cosa que encara que no ens agradi gens ni mica, no ens queda més remei que respectar, o bé, tenen por a semblar "catalanistes" de cara al món mediàtic espanyol per les possibles campanyes d'assetjament que es podrien produir. Per altra banda, el President Rosell no sembla tampoc gens valent en l'aspecte "Nacional". El dia que TOTS els jugadors del Barça siguin Catalans, encara serè molt més Barcelonista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salvador fletxa Girona
20 de desembre de 2011, 08.38 h

Jo també hi vaig trobar a faltar alguna senyera a la celebració dels jugadors del Barça al camp. La veritat és que sento vergonya com a català quan veig en Keita ensenyant la bandera de Mali o l'Afellay amb l'amaziga, i en canvi els catalans no porten la seva. La colonització té aquestes coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.