directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 22 de desembre de 2011 05:00 h

Roca Junyent, un error històric

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


'¡Felices Fiestas!'. Aquest és el títol de la col·laboració setmanal  que el cap d’un dels bufets d’advocats més importants de l’Estat, Miquel Roca, fa al diari La Vanguardia on, a l’estil d’un entrenador personal de baix pressupost,  vol fer-nos superar la crisi que patim la majoria de ciutadans, a base de frases boniques.

Ben mirat, i sense ànim de faltar, l’article no diu res, i l’escriu un dels homes amb més responsabilitat en els primers anys de la democràcia, pare de la constitució, portaveu de l’influent 'minoria catalana' a Madrid durant molts anys, i que avui lidera una important empresa amb influencia en molts dels negocis que tenen lloc a l’Estat.

Ho escriu segurament l’home que va fer un dels principals errors de negociació en els inicis de la democràcia a Espanya i que avui, en plena crisi econòmica, ens en ressentim doblement: la renuncia al concert econòmic que defensava el Dr. Trias Fargas. Podem dir que aquesta decisió  s’ha convertit en un dels greus errors de la nostra història. Cal recordar que el portaveu del PNB, que aleshores era Marcos Vizcaya, li va dir que si Catalunya ho demanava en aquell moment, Espanya cediria i li donaria. Ho confirma el mateix  Xabier Arzalluz, president del PNB, en les seves memòries.

Avui no podem tornar enrere. Miquel Roca va deixar la política per fer fortuna, i molta, a la vida privada, lamentablement Catalunya s’ha quedat sense la seva fortuna i pateix avui un espoli fiscal de 22.000 milions d’euros l’any. Segurament molts encara esperem un article, no com el d’avui, sinó un dedicat a explicar aquell error que ens tocarà pagar durant mols anys.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Jesús (Xess) fletxa Badalona
29 de desembre de 2011, 09.55 h


#10 M. del Carme, insisteixo, en Roca NOMÉS tenia un vot, incapaç llavors de decidir res contra tots els vots que tenien els partits estatals i els sociates i comunistes que deien representar Catalunya. Quin poder de decisió tenia, doncs?? ZERO.

Encara que l'hagués volgut ( que no el volia, el covard) no hagués pogut fer gran cosa.

Donar-li NOMÉS la culpa a ell és demagògia.

No ho és dir que ell no el volia i que va AJUDAR a que no el tinguem. Ni dir-li mesell o covard, per aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
25 de desembre de 2011, 12.31 h

#16 De vegades, massa sovient per cert, es fa evident aquella dita: "Pensa malament i no erraràs". Bon Nadal !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Roser fletxa Barcelona
25 de desembre de 2011, 12.18 h

#15 Gràcies per la resposta, contundent. Sóc mal pensada de mena, però sempre tinc un raconet on em fa creure amb els éssers humans .... m'equivoco molt sovint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
25 de desembre de 2011, 12.13 h

#14 Què hi ha de veritat que aquest senyor és l'encarregat de vendre els edificis propietat de la generalitat ???. Això és el què pregunta Vostè, oi ???. Miri, al meu poble hi havia dos germans solters per més senyes que van morir deixant un patrimoni immobiliari (el dinerari el desconec) el qual és multimilionari, vaja, més que això, hiper-multimilionari. Segur que aquests germans, solters, es deurien voler venjar de la societat, car van morir de mort natural sense testar, abintestat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Roser fletxa Barcelona
25 de desembre de 2011, 11.34 h

Sí, un error molt ben calculat per mirar el seu futur privat amb optimisme. Hi aquí tenim els resultats ! Per cert que hi ha de veritat que el despatx d'aquest senyor és l'encarregat de posar a la venda els edificis propietat de la Generalitat ? Serà ell un dels compradors a un preu molt i molt baix com a compensació als serveis prestats ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Formigueta fletxa Barcelona
23 de desembre de 2011, 14.47 h

Entre el senyor Miquel Roca amb el seu fracassat Partit
Reformista Espanyol, "" por ser catalan "" i el PSOE SUCURSALISTA amb la seva
elucubració federal, de pa sucat amb oli, perqué a l`altre banda només n `hi ha
un de federal, l`Herrero de Miñón, anem molt bé per anar a fer
punyetes. Toquem, tots de peus a terra i obrem en
consequència. IN - INDE - INDEPENDÉNCIAAAA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Saboneret fletxa Ciutat de Mallorca
23 de desembre de 2011, 13.03 h

Els que ja teniu una certa edat us deveu recordar, de ben segur, de quan el Sr. Roca es va presentar - o, mes tost, "va ser presentat" - a unes eleccions espanyoles com-a "presidenciable", invocant al seny ( "sen - i", que diuen els espanyols) característic dels catalans. Aleshores jo vivía a l'Espanya profunda i record els comentaris dels "españoles bien nacidos" al respecte: " Parece un buen tío y serio, sí ...... pero, "eje" no vas a votar a UN CATALÁN ....". Si no record malament,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 de desembre de 2011, 17.47 h

El més penós però, és que CiU amb les seves continuades baixades de cavall i el suport dels medis unionistes de propaganda amb els quals compte, ara vol tornar a vendre allò que van rebutjar de pla quan ho podíem tenir sense problemes. Entre això, la venda de l'estatutet només per una poltrona i els seus continuats pactes amb el PP, està enganyant a un poble que es demostra que no llegeix ni s'informa i que només escolta aquell que ha parlat últim. S'està demostrant que, amb aquesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 de desembre de 2011, 17.32 h

Jesus (Xess)de Badalona, no és pura demagògia, és la veritat, si no tenim el mateix que al Païs Vasc, és perque el Sr.Roca és va passar de llest, i ara tenim el que tenim, veritablement un greuge historic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jaume Baguñà fletxa Barcelona
22 de desembre de 2011, 12.10 h

Es més que possible que amb el seu tarannà conciliador, d'estar bé amb tothom, i de no excitar massa les forces involucionistes (llegiu l'exèrcit), el Sr Roca s'oposés al concert econòmic que defensava en Trias Fargas. D'això, alguns en diuen inteligència; jo en dic una altra cosa que m'estalvio. Ara bé, no ens enredem. Qui va fer tirar enrera el concert econòmic per a Catalunya van ser els Srs del PSC-PSOE i del PSUC que eren els que 'manaven' (a Catalunya) en aquell moment. Els seus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.