directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 29 de desembre de 2009 05:00 h

Les innocentades del 2009

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

angel maria villar president rfef
Comparteix
   


El 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, és habitual que persones, colles i col·lectius diversos s'espaïn de valent fent bromes sòrdides o, fins i tot, bretolades. Fins fa uns anys, també era habitual que els mitjans de comunicació generalistes publiquessin notícies falses i/o divertides. Però la tradició s'ha anat perdent i, ara per ara, pràcticament només la premsa esportiva segueix amb la tradició: El Mundo Deportivo assegurava ahir que Núñez plantejava de tornar-se a presentar a les eleccions del FC Barcelona, mentre que l'Sport revelava que Fèlix Millet també estava bastint una candidatura pròpia.

El col·lectiu promogut per l'exconseller Joan Carretero, Reagrupament, també es va voler sumar ahir a aquesta tradició, assegurant que els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall s'havien reagrupat. El portal informatiu valencianisme.com també apuntava ahir que la televisiva Núria Roca seria candidata per a assolir l'alcaldia de València per la candidatura En Moviment, la plataforma ciutadana gestada a l'entorn d'Escola Valenciana.

Però l'entitat que realment ahir va donar la campanada va ser el Parc Natural del Delta de l'Ebre, que va difondre un comunicat informant que un ornitòleg italià havia localitzat a Central Park de Nova York un flamenc nascut i anellat al delta de l'Ebre l'any 2004. Van caure-hi de quatre grapes les agències ACN i Europa Press, i van seguir-los diaris de prestigi com El País (que ha desconnectat l'article), La Vanguardia i l'Avui, així com digitals com Vilaweb, La Malla i El Singular Digital.

Més enllà de l'anècdota, la innocentada realitzada pel Parc Natural del Delta suposa tot un toc d'atenció a les rutines periodístiques assumides per la majoria de mitjans del país. Com que va sortir per agències, cap d'ells no es va preocupar de contrastar-ho i, per tant, van acabar donant una notícia falsa.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
31 de desembre de 2009, 16.53 h

Zapatero y su equipo han DIMITIDO, Rajoy y los suyos no quieren sucederle.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa bcn
31 de desembre de 2009, 13.41 h

Home, si a la redacció d'un diari arriba un comunicat oficial del Parc Natural del Delte de l'Ebre el més natural del món és que se'l creguin. És que això ja passa de la ratlla. Fins ara, les innocentades les feien els mitjans, no les institucions! I a més, sempre eren innocentades que cantaven molt i es notava que ho eren. Aquests del Parc, institució pública pagada per tots, se'ls ha anat l'olla totalment! Em sembla fatal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
david fletxa barcelona
29 de desembre de 2009, 14.38 h

Dons john precisament aquesta es la gracia del dia de sants inocents gastar bromes creibles, es una tradició i no veig mal en fer el ridicul ( si se li'n pot dir així ) per una cosa com aquesta, és una anècdota divertida i prou.



bones festes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
John fletxa Parets del Vallès.
29 de desembre de 2009, 12.34 h

Aquestes bretolades, haurian d'estar limitades a la canalla d'edat escolar i poc més.

Jo, no vaig llegir la noticia. D'haver-ho fet no veig cap gràcia a escudar-se en una entitat amb un cert prestigi per donar una noticia intrascendent què només fa mal a tots aquells pares que l'han comentat, com a curiosa, amb la seva familia durant un apat d'aquestes vacances. Després, han quedat en ridícul? No ho sé.



Bon any.






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.