directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 8 de gener de 2010 05:00 h

El món girat amb Ràdio 4

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ràdio 4, cap d'any
Comparteix
   


'El món està girat / Llevar-se és una aventura / No té gust la verdura / i, parlant, la gent no s'entén'. Ja ho vaticinava Serrat, i ho corrobora el director de Picap, Joan Carles Doval, al seu endebloc. El motiu que el porta a rememorar aquestes frases és la programació musical ofertada per les ràdios públiques la nit de la revetlla de Cap d'any.

Segons Doval, quan tornava cap a casa amb cotxe a dos quarts de dues va tenir l'ocurrència d'encendre la ràdio i fer una comparativa que va deixar-lo força 'pensatiu'. Aquelles hores, segons el director de Picap, a 'Catalunya Ràdio, la Ràdio Nacional de Catalunya posaven el 100% de musica anglosaxona, COM Ràdio que pertany a la Diputació de Barcelona programaven música espanyola i anglosaxona i Ràdio 4 de Radio Nacional d’Espanya al 100% de música en català, amb uns disc-jockeys que amb tota la trempera que demana una nit com aquesta programaven des de les rumbes d’en Peret, Aiaiai, passant fins i tot per una versió dels Segadors i d’El cant de la senyera'.

En efecte, RNE va apostar per un inici d'any amb música gens convencional. La programació s'inaugurava a les nou de la nit amb el programa 'Cel obert' conduit per Leo Garriga, amb un combinat de sambes brasileres. Poc després, d'onze a dotze de la nit i amb la fi d'acomiadar el 2009, s'optava pel rock progressiu al programa 'La Taverna del llop'. Per últim, i ja amb els dotze bolets de raïm als estomacs, els oients van poder escoltar la citada sessió de música en català preparada pel col·lectiu pdCAT (Punxa Discs Catalans).

No podem fer més que unir-nos a la ratificació de Doval amb allò del món girat, ja que ens resulta sorprenent que sigui una emissora finançada en la seva totalitat pels pressupostos de l'Estat espanyol l'única que enceti l'any entonant el 'Bon cop de falç!'.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Carles fletxa Sabadell
10 de gener de 2010, 18.04 h

És curiós com la ràdio en la qual es punxa més música en català és RNE, fins hi tot, si vols escoltar música tradicional catalana, aquesta és la ràdio en que més es difon (ara no sé si és RNE 5 o quina de nombre), diria que és els dissabtes al matí o diumenges que hi ha un programa.

Ni ICAT, ni RAC105, ni Flaixback, RNE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
josep 2 fletxa Girona
8 de gener de 2010, 21.21 h

La realiat es soprpenent, tot va començar amb iCat i la emisora per inenet TotCat, i ara la versio de Catalunya Expres de Radio 4 que programa no se si 15 o 17h/dia en català. Espero que tingui exit amb la seva versio de Radio Formula. Jo l'escolto sovint ja que despres de molts anys necessito sentir cantar a la Radio en la meva llengua. Espero que d'altres emisores prenguin nota i facin suport a (i tambe molt importatn: negoci) amb les cançons cantades en la nostra llengua. El meu supot mora... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de gener de 2010, 19.09 h

Què vol dir 'el món girat'? Que ha fet la volta al món?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de gener de 2010, 19.02 h

-se li va acudir. No 'va tenir l'ocurrència'

-encendre la ràdio? la ràdio s'engega. No 's'encén'




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.