directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 14 de gener de 2010 05:00 h

Qui produeix Canal 9?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

canal 9, rtvv
Comparteix
   


Canal 9 no té prou amb l'exèrcit de becaris que fan el treball brut de l'equip dels informatius. Ara, a sobre, segons informa l'Informatiu, pagarà 9,2 milions d'euros a productores externes - el 10% de despeses d'aprovisionament de la televisió pública- per fer la part de la feina que no aconsegueixen abastar. Aquestes empreses abonen preus molt per sota del mercat laboral, i com a botó de mostra hi ha els salaris de periodista, que varien entre 400 i 850 euros mensuals, segons s'hi treballi entre setmana o cap de setmana.

I si ens sembla llastimosa la situació d'aquesta subcontracta, el digital valencià puntualitza que 'dintre de casa' la situació no és millor. L'exemple, en aquest cas, el protagonitzen els treballadors contractats per al nou canal de 24 hores de l'ens, el 24.9, on el 90% dels periodistes treballen en règim de becaris i cobren uns 700 euros, sense dret a cotitzar a la Seguretat Social ni dret a vacances. No cal dir  que en cap cas s'hi té poder de decisió i és només l'editor qui marca la línia de les notícies.

El gruix de treballadors que millor viu dels qui conformen el graó més baix de la jerarquia de l'empresa és el grup de periodistes dels informatius de Canal 9. Aquí els redactors novells compten amb contracte de dos anys i cobren uns 1000 euros mensuals, quantitat que pot doblar-se si, en acabar-se el període contractual, el jove reporter 'passa el tall' i és renovat. D'aquests casos, però 'hi ha pocs', i encara en aquest cas han de seguir fidelment les directrius marcades 'des de dalt'. Aquest privilegiat segon nivell pertany als editors, els quals fan i desfan les notícies i gosen del càrrec de 'proposar' als periodistes què han de publicar i què no han de publicar. Tot un modèlic exemple de treball en equip...






MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
22 de gener de 2010, 01.06 h

Jordi de València: Ho sento, pero em temo que ja s'ha jugat. El que hi ha ara es simplement la represió dels perdedors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de gener de 2010, 01.05 h

Què vol dir 'gosen del càrrec de proposar als periodistes'? gosen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
14 de gener de 2010, 10.49 h

Espanya és un règim autoritari en conjunt, que ha d'aparentar certa imatge de cara a la UE, però autoritari i no-democràtic. Però el País Valencià, al ser el país on es juga la balança entre continuïtat de l'Estat o el seu trencament, eixe règim autoritari passa directament a feixista: bombes, amenaces, violència policial, connivència de les institucions amb grups ultres, etc i és clar, control ferri dels mitjans de comunicació públics. Els estem pagant la seua dictadura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.