directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 18 de maig de 2012 11:50 h

Barbeta fan d’ERC?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


El quatre de març d’enguany, Jordi Barbeta en un article a La Vanguardia, dibuixava la situació de Catalunya i cinc escenaris possibles relacionats amb el pacte fiscal. El primer dibuixava un acord Mas-Rajoy, el segon un desacord sense ruptura, el tercer,  la ruptura de l’acord de CiU amb el PP i establir un acord de CiU amb ERC, el quart, referèndum i insubmissió fiscal, i per últim la convocatòria per a l’estat propi. Dos mesos i escaig després, Barbeta dibuixa una situació similar,  i expressa que el cinquè escenari és el més fàcil.
 
“És més fàcil la independència que un tancament de caixes”, assegurava Jordi Barbeta a la tertúlia d’El Món a Rac1, aquest dijous, en un debat sobre el recorregut del pacte fiscal. Segons Barbeta, el pacte fiscal no té marxa enrere i en les circumstàncies actuals el president Mas o acaba com un màrtir o com un heroi. El tancament de caixes, argumenta, depèn de molts vectors, voluntats i agents, mentre “la independència depèn d’una proclamació política que pot fer el Parlament de Catalunya”.
 
Per Barbeta, Mas té mala peça al teler, lidera una formació nacionalista en uns moments difícils pel país, perquè Catalunya està passant per un des pitjors moments de la seva història recent, des del punt de vista econòmic, però també des del punt de vista nacional i polític. I si les coses van com van, i el pacte fiscal acaba sent un “bluf” i Madrid marca el que s’ha de pagar, CiU no ho pot acceptar, perquè això no respon a l’aspiració d’una majoria del poble català. Per tant tenim un problema, un conflicte, del qual Mas pot sortir victoriós o derrotat.
 
El que preocupa a Barbeta, és que es produeixi un mal acord, que no satisfaci les aspiracions de Catalunya, ni les d’Espanya, i tornem al immobilisme. Això es podria produir perquè Espanya és conscient de la situació i saben que no poden portar les coses a l’extrem, diu Barbeta, tot i que després, tem que la inèrcia del govern espanyol i la dinàmica europea portin a convertir Catalunya en una diputació.

ERC fa temps que argumenta el que Barbeta ha acabat per acceptar, és més fàcil la independència que el pacte fiscal. Barbeta s’ha fet fan d’ERC?
 



  
  
  

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
24 de maig de 2012, 21.40 h

Com s'assembla en Barbeta al De Guindos, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Valentí fletxa Sant Vicenç de Castellet
21 de maig de 2012, 17.58 h

És la primera vegada que he vist i llegit tots els comentaris sense ni un vot en vermell. Anem bé!!! Però ens cal anar més de pressa!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
framcesc fletxa Barcelona
20 de maig de 2012, 18.36 h

Fa molts anys que comento i publico que els espanyols desenvolupen un projecte que, en els medis polítics no s'ha ensumat: Volen ensorrar-nos econòmicament per després trepitjar-nos els símbols i assimilar-nos. U ens donem presa u no arribarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
19 de maig de 2012, 19.27 h

No perdeu el temps amb el psoe. El psc no sé què ni qui és, Vaija que no sap on és , no sap que pensar no sap que vol, no sap que dir i no es recorda de tot el mal que ha fet durant el quatrieni Montilla A la Sra Sancez Camacho deixem-la que vagi a Madrid perque com que no en treurà res, si és conseqüent harà de fer-se independentista


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Xavier fletxa Barcelona
19 de maig de 2012, 18.30 h

En Jordi Barbeta te un bon nas i veu cap on bufa el vent. Després que Espanya ens ha tombat l'Estatut i ara amb l'excusa de la crisi ens posen de genolls com a vulgars esclaus. tots els polítics honestos veuen que la unica solució pel poble de Catalunya es ls independència o com a minim un esta propi associat o no a Espanya... Fins i tot l'Alicia Sánchez s'adona que estem en un cami sense sortida i pel seu compte intenta que els seus caps donin corda fluixa perquè no es trenqui el que est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Enric fletxa Barcelona.
19 de maig de 2012, 18.00 h

Tant costa veure el que és evident? Independència ja! Mentremels espanyols guanyen temps i en espolies, nosaltres estem perden bous i esquelles. Dignitat i prou submissió. Cal l'alliberament nacional i deixar ja de ser la colònia que som. Volem ser un estat normal, un estat europeu, però ja. Fa 20 anys jo em plantejava això del pacte fiscal com a darrera mesura per arribar a una descolonització efectiva. Ara ja només ens podem plantejar l'assoliment de la plena sobirania nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JosepB fletxa Sabadell
19 de maig de 2012, 12.17 h

El referèndum es posible. Tan sols cal convocar unes eleccions anticipades en que els partits que ho vulguin posin com a primer punt del programa la proclamació de la independència i ja tenim muntat el referèndum sense contravenir les lleis espanyoles sino fent-les servir. Després es feina del Parlament trencar amb l'ordre constitucional espanyol i ja està. Espanya no s'atrevirà avui den dia a envair el Parlament, com van fer el 23F al Congrés. Europa no ho permetria, la farien fora de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JosepB fletxa Sabadell
19 de maig de 2012, 12.08 h

No es questió de ser fan d'ERC o no. Es questió d'aplicar el sentit comú, que es el menys comú dels sentits per cert pel que encara es veu en els nostres governants.. Aplicant el raciocini Catalunya només té una sortida: la proclamació unilateral de la independència i els demés que s'hi posin fulles. Qualsevol altre cosa ens porta efectivament a ser una simple diputació del regne d'Espanya. Es això el que els catalans volen? Jo voldria creure que no, que qualsevol pais vol ser lliure... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 de maig de 2012, 12.03 h

#5 Ni referèndum si hòsties amb vinagre. Perdoni, li ho dic amb respecte. En la meva opinió no podem oblidar que Catalunya està envaïda d'immigrants interiors però sense reciclar i encxegats amb PP's, PSOE's, C's i altres partits de mala gent, i d'immigrants foranis que tant se'ls en fot una cosa com l'altra, mentre els paguem els subsidis i l'atenció primària. Llavors en cas de referèndum, correm un risc. Si en canvi es fa a nivell de parlament, tots aquells que no s'hi identifiquin,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
RAC fletxa Rubi
19 de maig de 2012, 08.43 h

Sr. Mas, prou parlar de pacte fiscal, ni el PP ni el PSC ni España, no acceptarán mai el que a nosaltres ens convé.
Declaració de INDEPENDENCIA ja!.
I si no te prou "collons" convoqui un referendum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.