directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 12 de setembre de 2007 05:00 h

Moments d'una diada

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

estrella estelada
Comparteix
   


Un onze de setembre festiu i assolellat dóna per moltes anècdotes, moments divertits, d'altres solemnes i, en definitiva, per fer un munt d'observacions. Tot seguit recollirem alguns dels moments viscuts durant la celebració de la Diada a Barcelona.

- Hem de destacar la qualitat de les samarretes independentistes, que any rere any milloren els seus dissenys i exhibeixen frases més enginyoses. Enguany destaquem els nous dissenys de Catalunyam, com els comprimits de peus de porc o el xarop d'escudella, així com d'altres dissenys més clàssics, com la Bala Perduda o 'L'autonomia que ens cal és la de Portugal', basada en la cançó dels Brams i que distribueix la gent de Productes de la Terra.


imatge

imatge

imatge

imatge


També ens agraden les samarretes dels espontanis. Ens va sorprendre, per exemple, una samarreta groga que clamava per una "Catalunya lliure i tropical", on s'hi veien els Països Catalans separats de la península i enganxats al perfil de Sud Amèrica.


- També ens va sorprendre veure paradetes antisistema instal·lades just davant de temples del capitalisme. Així de paradoxal era veure estrelles d'estelades penjant centímetres per sota l'estrella de La Caixa, l'entitat bancària catalana que patrocina la selecció espanyola de futbol.


imatge


D'altres establiments capitalistes, en aquest cas els catalaníssims de Pans & Company, van patir les conseqüències d'una política lingüística nefasta i contraproduent:


imatge


- La quota humorística la van posar a Maulets, amb un vaixell que parodiava la Copa Amèrica de Vela al més pur estil de carnestoltes. A la parodia s'hi veia Sarkozy bevent, Zapatero somrient, el rei i la seva descendència i l'alcadessa de València, Rita Barberà.


imatge


- Per últim, hem de celebrar la diversitat de territoris que es va veure reflectida a la Mostra d'Entitats del Passeig Lluís Companys. Des de països germans dels Països Catalans en les reivindicacions autodeterministes fins a zones del país que també demanen un reconeixement més elevat. Per la Diada, com més serem, més riurem!


imatge

imatge

imatge


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de setembre de 2007, 01.21 h

T'han donat autonomies,
velaga'm Déu, val!,
però et cal l'Autonomia
de Portugal.

És del poema "Valga'm Déu, val!" de Celdoni Fonoll, escrit el juny de 1990. Cantat al seu disc "Mercat de Calaf" (1991) i publicat als seus llibres "Versos dispersos" (Pagès Editors, 2001) i "Quin món de mones!" (Cossetània Edicions, 2006). Crec que és el primer que va dir i escriure que l'autonomia que ens cal és la de Portugal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.