directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 27 d'agost de 2007 05:00 h

"La nostra" evita retransmetre els Segadors

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

tv3 tvc televisió catalunya
Comparteix
   


L'espanyolització de les emissores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió continua avançant a passos de gegant. Ni depenent d'una conselleria d'Esquerra (Cultura i Mitjans de Comunicació, de Joan Manuel Tresserras) s'ha aconseguit frenar aquest procés, que amenaça d'arribar a quotes aberrants. A la Corpo s'estan tornant més papistes que el papa, més espanyols que els d'Antena 3.

L'últim episodi d'aquest drama, després que Catalunya Ràdio decidís emetre en directe els partits del Real Madrid, ha estat la cacicada amb l'himne dels Segadors, dissabte a Wembley.

Fem memòria: dissabte els Catalans Dragons jugaven la final de la Carnegie Challenge Cup a l'estadi de Wembley, davant els Saint Helens, els campions del món. Inicialment el partit no s'havia d'emetre, però la pressió de la societat catalana, sobretot a través de la xarxa, va aconseguir que, finalment, es programés el matx. Al canal 33, això sí.

Com a totes les grans finals, minuts abans de començar el matx van sonar els himnes dels equips, i la majoria d'aficionats catalans estaven pendents de l'emissió del 33 per tal de sentir l'himne dels Segadors, l'oficial dels Catalans Dragons, interpretat per l'orquestra i els cors de la Reina d'Anglaterra al mític estadi de Wembley. Un moment mític, simbòlic, temut fins i tot pels mitjans espanyolistes més extrems, com Libertad Digital.  Un moment històric, ja que implicava que, malgrat no tenir seleccions esportives oficials, Els Segadors sonaven en un partit internacional, com a avantsala del que serà, d'aquí uns anys, qualsevol partit de les seleccions esportives catalanes.

Però el moment màgic no va ser possible. En una decisió sense precendents, el 33 va connectar amb Wembley just quan els Segadors havien acabat de sonar, a temps per sentir l'himne anglès, davant la indignació de la totalitat de l'audiència del matx.

Minuts després de la cacicada, la xarxa treia fum de seguidors indignats amb la decisió de TVC de no emetre l'himne dels Segadors. Tothom tenia clar que s'havia tractat d'una decisió política, i fòrums diversos s'han omplert de queixes durant el cap de setmana. Així, els diversos articles del web de l'AVUI sobre el partit han registrat fins a 900 comentaris amb queixes, i en una enquesta del diari el 70% dels enquestats opina que la decisió de "menjar-se" els Segadors fou una consigna política.

Al Racó Català els usuaris van denunciar ja durant el matx aquesta pràctica mafiosa per part de la branca espanyolista de TVC, i van començar a trucar a TVC i a enviar-hi correus electrònics espontàniament.

L'allau de trucades i correus electrònics amb queixes a TV3 va ser antològic durant tota la tarda de dissabte, i finalment el telenotícies vespre va mostrar durant uns quants segons imatges de Wembley mentre sonava l'himne. Però el mal ja estava fet, i amb quina impunitat. Ni un sol responsable, ni una nota de disculpa, res. Tal com informa l'AVUI, Josep Maria Farràs, del departament d’esports de "la nostra", ha exculpat TVC de la no-transmissió en directe de l'himne, al·legant que la senyal internacional que va rebre TV3 no va poder arrencar a temps. Tot i això, altres fonts dins de TVC expliquen que l'emissora disposava de la senyal fins a dotze minuts abans de l'inici del matx, de manera que l'emissió dels Segadors podia haver-se realitzat a la perfecció.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Àngels Folch fletxa Sabadell
30 d'agost de 2007, 02.04 h

No sé ni per què us la mireu. Tal i com està el pati és millor no mirar-ne cap de TV: ens colonitza des de tots els punts de vista (nacional, personal, intel·lectual, emocioal, etc.) Algú des de Wembley va gravar amb video el moment en què es canta l'himne de Catalunya? Si algú ho hagués fet, el podria penjar a YouTube! Ho he buscat i de moment no hi és, encara que n'hi ha un de penjat d'un partit anterior (maig 2007) on sí que es pot sentir l'himne d'Els Segadors. El trobareu a: http... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Agnès fletxa Barcelona
29 d'agost de 2007, 16.37 h

Em sembla fantàstic tot això que dieu, que tant us queixeu, però quants de vosaltres ha boicotejat, des que van passat aquests fets, TV3 i CataluÑa (aviat s'haurà d'escriure així...) Ràdio??? Tanes manis, tantes trucades... Quan deixin de tenir audiència potser es replantegen algunes cosetes, no creieu?

I tot ve de temps enrere... Recordeu quan no hi havia ni UN sol anunci en l'idioma de Cervantes, a TV3??? Ja fa uns anys que la "prohibició" ètica que rondava a TV3 d'emetre RES en cas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carrasclet fletxa Capçanes
28 d'agost de 2007, 00.39 h

Que es desperti d'una vegada l'adormit i mans conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació -vostre, gent d'Erc, que per desgràcia us he votat- i que foti fora el Joan Majó, el Paco Escribano, el Jordi Roure, la Carme Basté, etc de TV3 i Oleguer Sarsanedas i Neus Bonet de Cat. ràdio. No crec que ho faci ni crec que jo us voti més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Bucarest fletxa Barcelona
27 d'agost de 2007, 17.10 h

És una vergonya. Com també ho va ser que ahir TV3 fes el TN Migdia a les 16.00 per poder emetre la cursa de Víctor Alonso en competència amb Tele 5. Lamentable!!! TV3, ex-Televisió de Catalunya, actual Televisió Regional de la Comunitat Autònoma Catalana, Coros y Danzas S. A.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'agost de 2007, 12.54 h

què cony és això de la branca espanyolista de TVC????? Volsaltres, esquerra republicana de catalunya, sou els únics responsables directes que que a TVC o a Catalunya radio (on han començat a transmetre partits de l'equip anticatalà per excel·lència, el Madriz) a les diputacions i les conselleries hi hagin branques espanyolistes. Vosaltres les heu sembrat, gràcies a vosaltres han anat creixent i llençant arrels, heu estat el seu abonament. No us en adoneu i heu entregat el meu país a q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Martí Ferran fletxa Barcelona
27 d'agost de 2007, 12.23 h

Res no és casual. Ni en l'orde sociocultural ni en l'orde econòmic. Les èlits espanyoles i els catalans assimilacionistes tenen molt clar que a l'estat espanyol hi ha un conflicte identitari. I volen guanyar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 d'agost de 2007, 10.35 h

Estava a punt de qualificar aquest fer de molt greu però, clar, n'hi ha tants de molt greus que voldria tenir una expressió més forta. Aquest es un fet de traïdors, avui la Generalitat ha esdevingut l’enemic més principal de Catalunya, ERC que feu, sou l’engany mes fort que s’ha fet als catalans els darrers 300 anys. No teniu cap més remei que dimitir, és això el que us reclamem per dignitat, trenqueu d’una vegada aquest miserable govern i feu plegar a aquest espanyolista que diu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'agost de 2007, 08.27 h

si us plau!! algú pot arribar a creure que fou culpa que el senyal arribà tard?

bona estratègia aquests de la corporació... perquè ningú es recordi ni parli dels partits del merdrit a catràdio o altres tics espanyolistes dels mitjans teòricament catalans, doncs fem aquesta agressió tan bèstia als països catalans i tenim a la gent distreta amb això uns dies fins q se n'oblidin!

fins quan aguantarem tot això dcatalans?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.