directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 20 de setembre de 2007 05:00 h

Girona es rebela

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

antimonàrquic rei
Comparteix
   


La crida a declarar a l'Audiència Nacional espanyola dels suposats responsables de la crema de retrats de la família reial a Girona ha indignat a tota la població catalana i més concretament als ciutadans gironins, que veuen com en nom d'un rei que no volem i que no respecte la igualtat davant la llei s'està acusant a dos joves per un delicte de llibertat d'expressió.

De fet el vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i promotor del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, no ho podia dir més clar: cremar banderes espanyoles hauria de ser un dret garantit per la constitució, com es fa als Estats Units d'Amèrica, una democràcia des de 1787. Però a Espanya no, i la democràcia més tendra d'Europa té un sistema judicial que, en defensa del Borbó -un monarca que ningú ha triat i que va imposar el dictador- és capaç d'acusar a ciutadans de tota mena pel simple fet d'exercir el dret a la llibertat d'expressió, un dels puntals del sistema de llibertats que presumim de tenir.

Com deiem, Girona s'ha abocat a donar suport als acusats, i la ciutat va plena de pancartes amb "Jo també sóc antimonàrquic/a" penjades als balcons. A més el conjunt de l'esquerra independentista (CUP, El Forn, JAG, Endavant, Maulets, PSAN, MDT, COS, SEPC) ha creat un lloc web on denuncien la repressió sistemàtica contra la llibertat d'expressió en tot allò que té a veure amb el monarca espanyol i on titllen el Govern català, i concretament Joan Saura, com a "cooresponsable del processament de catalans o catalanes per motius ideològics" en ple segle XXI.

El web, que permet adherir-se i declarar-se també "antimonàrquic", ja ha rebut 626 adhesions individuals i de 71 col·lectius.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
23 de setembre de 2007, 00.34 h

Fem una crida al poble català perquè cada dia, ales vuit del vespre, es concentri a les places dels pobles i de les ciutats del nostre país, per portestar contra la Monarquia.
Porteu-hi pancartes, senyeres, fotocòpies de fotos dels reis, ....i algun encenedor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Corsecant fletxa Tivissa (Ribera d'Ebre) Ja tenim radar i càmera!!!
20 de setembre de 2007, 23.14 h

"Rebelem-nos", catalans, però, per favor, REBEL.LEM-NOS BÉ. És que fa mal als ulls, aquest encapçalament. Perdona'ns Pompeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
20 de setembre de 2007, 19.58 h

Hem de fer tot el què calgui, perquè aquest impresentable i col·laborador de les forces de resessió feixistes, el conseller Saura, desaparegui del mapa polític d'una punyetera vegada. Aquest home és com el llop que es posava la pell de l'ovella. El més lamentable, és que Esquerra (abans republicana), li dóna suport. quin escarni que hem de patir amb aquests polítics que vam votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de setembre de 2007, 09.57 h


Amics, si després de tal i com ens tracten, en tots sentits, no ens adonem que amb Espanya no hi ha res a fer, i que només tenim una sortida: la INDEPENDÈNCIA!!!
És que els catalans/es som morts/es!!!

Visca els PAÏSOS CATALANS!!! LLIURES!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.