directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 21 de setembre de 2007 05:00 h

Moviments a l'Ateneu Barcelonès

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ateneu barcelonès
Comparteix
   


Moviments interessants a l'Ateneu Barcelonès:

El president de l'entitat, Oriol Bohigas està preparant un "putsch" a l'Ateneu. Vol substituir els membres vinculats a ERC i ICV per gent afí al PSC. És una manera de carregar-se el "tripartit" ateneista i potser un reflex del que pot passar a altres instàncies: quan els socialistes es veuen prou forts, sempre acaben desfent-se dels seus aliats menors.

A la "llista negra" hi hauria el vicepresident primer per afers culturals, l'historiador Albert Balcells, independent i d'idees nacionalistes, molt prestigiós; el vicepresident segon per afers econòmics i senador, Carles Bonet, portaveu del grup Entesa Catalana de Progrés al Senat i també la tresorera Muriel Casals, economista i catedràtica de la UAB, molt nacionalista i de criteri independent, malgrat mantenir la seva vinculació amb ICV.

El nucli de la purga es concentra aquí: Balcells és substituït per Ferran Mascarell, amb la vista posada a que rellevi Bohigas a mig mandat, seguint la mateixa estratègia que fan servir els socialistes quan es traspassen les alcaldies. En lloc de la tresorera posaran un tecnòcrata filosociata, de qui encara no se sap el nom. A Bonet el substitueix Francesc Cabana, cunyat de Jordi Pujol, com a coartada per dificultar una possible candidatura dels nostàlgics del Sarsanedas. A més possiblement també s'hi incorporarà un tal Joaquim Coll, bibliotecari de la Diputació de Barcelona i intel·lectual orgànic de Celestino Corbacho, ocupant alguna secretaria executiva.

D'altra banda a la casa hi plana un greu conflicte laboral: L'assemblea de treballadors va enviar una carta a tots els membres de la Junta per queixar-se del tracte poc respectuós que rebien del gerent, Pep Montes, de la confiança de Bohigas. Com a represàlia, Bohigas està preparant un acomiadament de treballadors desafectes per després de les eleccions, segurament durant les festes de Nadal per evitar rebomboris mediàtics. També volien incrementar les quotes de cara l'any que ve.

Estarem atents a com evolucionen aquestes trames: les eleccions seran el 7 de novembre.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.