directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 24 de setembre de 2010 05:00 h

Fedelatina passa del català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Als països desenvolupats, la integració dels immigrants sovint és feina del poble d'acollida, però una part important d'aquesta tasca també l'han de fer els col·lectius de nouvinguts. En aquest sentit, directe!cat sempre ha estat molt crític amb algunes entitats regionals espanyoles a Catalunya, com la FECAC, que amb actes com la Feria de Abril promouen l'exclusió i la diferència com a contraposició a la cultura que els acull. Amb algunes entitats llatinoamericanes passa el mateix i la principal entitat que els agrupa, Fedelatina, sembla entestada a repetir alguns dels errors de la FECAC.

Ara fa un any, celebràvem un acord signat entre Fedelatina i la Plataforma per la Llengua que havia de comportar que la Federació d'Entitats llatinoamericanes de Catalunya adoptés la llengua catalana com la llengua 'prioritària' en les seves activitats ordinàries, així com en les seves comunicacions, publicacions periòdiques i comunicacions externes i internes amb els associats.

A un any vista, l'acord amb la Plataforma per la Llengua ha permès la traducció del web de Fedelatina a la nostra llengua, però el principal òrgan de comunicació amb els associats, el fedebutlletí, continua enviant-se únicament en castellà, de manera que ens les comunicacions diàries el català continua sense existir pels milers d'immigrants llatinoamericans de les 80 associacions de Fedelatina de manera que se'ls impedeix que comencin a familiaritzar-se amb la llengua de la terra d'acollida.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
som i serem fletxa igualada
24 de setembre de 2010, 12.21 h

Els inmigrats inadaptats que marxin, no els facilitem les coses. Tenim l'experiencia dels ocupants ecspañoles que ara es creuen amb dret de dir-nos en quina llengua parlar a casa nostra. Els catalans som bons, pero ara estem al punt del masoquisme estupid. O anem dient prou o serem quatre gats sense cultura, ni llengua ni drets.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de setembre de 2010, 08.06 h

A l'editorial del numero 1 del periodic que en aquells temps era el "house organ" de Fedelatina, "Mundo Latino", el Sr. Bonomi deia: "Aspiramos a ser la Fecac de los latinoamericanos"
Fedelatina es un montatje del Sr. Sala, cap de la mafia corrupta del PSOE catala. L'acord amb la Plataforma per la llengua te un sol objetiu, xuclar subvencions abans s'els acabi el xollo de les diputacions i la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.