directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 18:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 6 de juliol de 2010 05:00 h

Petits patriotes espanyols

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant




Comparteix
   


La setmana passada es coneixia la sentència sobre la denúncia interposada per Ciutadans (C's) contra l'anunci de les seleccions catalanes emès l'any 2006. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya asseverava que, per raó de ser els nens protagonistes, l'espot podia afectar el desenvolupament moral dels menors. Malgrat no es va dir res sobre l'eslògan 'Una nació, una selecció', el Tribunal va considerar l'anunci com a 'discriminatori'. De la sentència s'extreia doncs que els nens han d'estar, públicament, al marge de qualsevol avatar nacionalista.

Fent però una ullada per les manifestacions patriòtiques que es realitzen per Espanya, sembla que aquesta sentència es converteix en paper mullat. Un bon exemple el trobem a la festa de final de curs del Colegio Maristas de Sanlúcar la Mayor de Sevilla, on els nens són els principals protagonistes dels balls i desfilades. El tema no tindria més història si no fos per la utilització que es fa dels menors, que actuen al servei de la pàtria. D'aquesta manera es veu, enmig d'un mar de banderes espanyoles onejant, nombrosos menuts vestits de mariners, guàrdies civils i infermeres que desfilen talment com si s'hagués retrocedit trenta anys en el temps. Amb un pas marcial i al so de música militar, els nens van besant una gran bandera espanyola palplantada al mig de l'escenari mentre les nenes, que no poden ser soldats, s'ho miren brandant les petites banderes que tenen a les mans.

L'escena demostra l'evident manipulació dels nens que fan els pares per divertir-se. Ho fan, a més, servint-se dels símbols espanyols com la bandera o la guàrdia civil. Els nens que a Catalunya provoquen sentències a Andalusia desperten aplaudiments.














MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa BCN
7 de juliol de 2010, 19.15 h

#1 Creo que no has comprendido el sentido completo de la noticia, ya que aquí padecemos un partido de extrema derecha como es Ciudadanos (lo de padecemos es un decir, ya que son cuatro tristes payasos) que no paran de lanzar basura contra lo que ellos llaman "nacionalismo" (catalán) y nunca aplican esos mismos argumentos contra el "no-nacionaslismo" (españolismo).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jose Angel fletxa Granada
7 de juliol de 2010, 12.42 h

Saludos

Suelo acceder a esta página en algunas ocasiones pues mi ideario político es de izquierdas y suelen ustedes aportar cosas que creo que son interesantes....salvo este artículo. Como andaluz les digo que no he presenciado, en mis años, ningún acto "patriotero" con esa colección de banderitas que sale en la foto.

No metan a los andaluces en ese saco. Personalmente no aplaudo ese acto, de ninguna manera, pero por favor, un poco de sensatez. Tanta guerra propagandística cruzada no no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.