directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 11:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 24 de juliol de 2008 05:00 h

Els funcionaris extremenys

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Aquests dies on catalans, valencians i illencs ens juguem el nou finançament i, de rebot, el futur dels nostres territoris fins que la independència no sigui possible, és bo saber contra qui ens enfrontem, contra les pressions de quins territoris caldrà lluitar per tal que s'acabi l'espoli fiscal i l'Estat espanyol comenci a retornar-nos, després de tants anys de saquejos, el que ens pertoca.

L'escandalós dèficit fiscal català, on Catalunya arriba a cedir entre el 6 o el 8% del seu PIB segons els càlculs de Solbes, serveix perquè d'altres territoris rebin més diners i puguin oferir millors serveis als seus ciutadans. Avui us facilitem unes dades també d'escàndol que permeten visualitzar perquè serveixen aquests diners que Catalunya "la solidària" regala als territoris espanyols.

Un blocaire ha preparat unes estadístiques amb el percentatge de treballadors públics que hi ha a cada territori. Tal com veieu a la gràfica que us mostrem a continuació, a Catalunya un 10% dels assalariats, és a dir, dels treballadors, treballa al sector públic. Però a la resta de l'Estat aquest tant per cent de funcionaris s'eleva de manera substancial, fins al punt que a Extremadura els treballadors públics són el 25%.

(cliqueu a la imatge per ampliar-la)

 
La dada és esfereïdora: a Catalunya hi ha 1 funcionari de cada 10 treballadors mentre que a Extremadura n'hi ha 1 cada 4 treballadors. No ens ha d'estranyar, doncs, que sense l'aportació catalana aquests territoris no puguin mantenir un servei públic tant inflat... Això sí, la sanitat i l'educació allí funcionen de nassos i no hi ha llistes d'espera als hospitals ni escoles públiques conflictives.

De l'estadística se'n pot recollir una altra conclusió de pes: si ens fixem amb les 3 comunitats autònomes amb un nombre menor de funcionaris, veiem que, per ordre, són Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, casualment aquelles que pateixen un dèficit fiscal més acusat. En aquest cas, les xifres canten.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
4 d'agost de 2008, 13.37 h

Els catalans podem anar de vacances a "Extremadura" amb totes les despeses pagades, doncs és allí a on s'invertixen els nostres impostos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
godilhaire fletxa Tolosa
31 de juliol de 2008, 07.56 h

L'emplec public es per ajudar la populacion, lo servici public es al servici del pòble; l'emplec public es pas per fargar una economia...
L'emplec public es tanben emplegat per servar lo poder dins las comunas (municipis), e perqué pas dins las regions autonomas ? e perqué pas dins un Estat ?
Vesem aquí donada estadisticas pron claras. Es important de donar las informacions aquestas, lo mès sovent es melhor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel R fletxa Caldes Montbui
28 de juliol de 2008, 09.58 h

Afegiu que la part de l'IRPF i de la SS d'aquests paràsits extremenys també és paga dels pressupostos, donat que l'estat, els ajuntaments o les diputacions o administracions autonòmiques, no son empreses privades que paguen els tributs dels seus beneficis i absolutamnent tot és paga dels presupost, sous, SS. IRPF, etc etc.
Si després d'això no fem una revolució i ens desempelleguem de l'espanya sangonera que ens ofega, és que realment ens mereixem tot el que ens facin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'Esteve fletxa Valles Oriental
24 de juliol de 2008, 16.41 h

Això se sap des de fa molt de temps...¿on es la noticia???. Nosaltres com sempre, de cornuts i a pagar el beure


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.