directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 10:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 4 d'agost de 2008 05:00 h

Àpats reials

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

reis monarques juan carlos sofia borbó borbons
Comparteix
   


Remenant per internet ens hem trobat una entrevista ben curiosa. Aquesta. Qui respon les preguntes és Maria el Carmen Simón Palmer, Historiadora i investigadora al Consell Superior d'Investigacions Científiques.

A l’entrevista explica coses ben curioses sobre l’alimentació, la gastronomia i els àpats dels reis espanyols des de segles endarrere.

Explica que als Reis se’ls prohibia menjar verdures i fruita fresca per tractar-se d’uns productes de la terra massa baixos, típics del poble i no a l’altura de tot un Monarca.

Però el més curiós de tot que ens ha cridat l’atenció és que encara avui l’alimentació segueix sent un tema tabú a la família Reial Espanyola:

Fins a passats 80 anys no pot consultar-se la documentació oficial. Els investigadors ho tenen prohibit. Se sap que la Reina és vegetariana, que al Rei li agrada menjar molt... El més fort de tot és que a la Casa Reial no es conserva cap imatge dels reis menjant. Encara avui dia està prohibit. Procedeix d'un mandat reial de fa molt temps, que segueix vigent.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Manel Ferran fletxa Barcelona
10 d'agost de 2008, 17.25 h

Tant em fot el que mengin els reis. El que sí que m'emprenya és la despesa de la família CArod, de la família Benach, de la família Nadal, de la família M ontilla, enxufats a la Genialitat, i vivint del cuento, sense tenir ni el batxillerat aprovat. I asobre els envien d'ambaixadors a París.....! quina vergonya i quanta despesa immoral....!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'agost de 2008, 13.03 h

Des de de fa més d'un any, la dieta dels borbons és carn d'ós, que hagi estat triat i mort pel rei de la unitat nacional.
De totes maneres, per a mi que mengin el què vulguin si és que el que mengen els ha de fotre un bon mal de panxa i cagarrines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 d'agost de 2008, 13.49 h

Possiblement siga perquè mengen igual que els asiàtics: àpats basats en la superstició i en pseudocreences magicototèmiques ancorades en una visió esotèrica del món. Menú diari de la Kaza RReyal Spangola: Aletes de tauró, banyes de rinoceront, cranis de simi, ronyons de tigre, ulls d'ós panda, fetge de cocodril, greix de balena...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.