directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 6 de novembre de 2008 05:00 h

Hisenda no som tots

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

agència tributària
Comparteix
   


Catalunya no només pateix una sagnia constant dels impostos que els catalans paguem a Madrid i no tornen, allò que en termes econòmics s'anomena dèficit fiscal o, més popularment, espoli fiscal. El Principat pateix, a més, una flagrant discriminació pel que fa a la persecució del frau fiscal.

Per frau fiscal cal entendre l'estafa de milers de milions d'euros anuals que no es declaren a l'Estat. La major part d'aquest diner no declarat s'amaga al sector de la construcció, però també es concentra en el blanqueig de capitals del narcotràfic o amb l'emissió de factures falses. L'Estat espanyol és el segon Estat de la UE amb més frau d'aquest estil, i es calcula que el diner negre suposa el 23% del PIB estatal, amb la conseqüent pèrdua de recaptació de prop de 90.000 milions d’euros anuals que, fent números, suposen quatre vegades l'espoli fiscal que patim.

La culpa d'aquesta milionada d'euros no declarada la té la laxitud amb què recapta impostos l'Estat espanyol. Per moltes campanyes institucionals que faci, Espanya destina a la recaptació d'impostos a través d'hisenda només el 0,06% del PIB, mentre que Suècia destina 30 vegades més capital al seu òrgan encarregat de la recaptació, i així aconsegueix que el frau suec sigui 7 vegades inferior.

Però la cosa és encara més escandalosa pels interessos catalans, perquè si en alguna part de l'Estat es persegueix el frau fiscal és a Catalunya. Així el Principat registra tres vegades més inspeccions i liquidacions de l'Agència Tributària dels que registra la Comunitat de Madrid, per exemple, tal com es pot veure en la presentació que us oferim a continuació.


Fraufiscal
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: fraufiscal)


Una mostra més que, per l'Estat espanyol, Hisenda no som tots: Hisenda són els catalans.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 de novembre de 2008, 22.10 h

Jo visc a Galícia i us puc ben afirmar que l'estat practica un "laissez-faire" amb el narcotràfic escandalós. Com que, diuen, els gallecs són pobres, doncs au, a treure profit dels centenears de kilòmetres de costa de les Rias Baixes i del fet que Galícia és la entrada de la coca americana. Després la gent hi apareix amb xalet i cotxe fabulós i, es clar, ja se sap d'on surt!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de novembre de 2008, 13.34 h

És que els funcionaris d'hizenda, entre el cafè del matí, l'esmorzar de mig dia, i la mitja diada de les 13:00 H, no tenen prou temps per a fer inspeccions. A més, mentre hi hagi el burro català que vagi compensant el frau, ¿¿per què vinclar l'esquena ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.