directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 6 de novembre de 2008 05:00 h

Els excessos de l’església catòlica

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Aquesta història que ara us explicarem ens podria recordar el passat però és del tot vigent. Tot hom sap quins eren els excessos de l'Església catòlica arreu del món per evangelitzar. L’església feia pagar almoina al·legant que si no pagaves després de la mort t’esperava el infern. Eren temps de pestes, mortaldat, pobresa, epidèmies, guerres... Però els capellans, capes, bisbes... allà al Vaticà vivien com ningú. Festes, grans àpats i que no hi faltés res. Aquest fet provocà -entre altres- la ruptura del cristianisme i l’aparició del protestantisme.

Doncs bé, fa pocs dies ha saltat una notícia que ens recorda tot això. El germà de Benet XVI va demanar al Papa de Roma si podia celebrar el seu aniversari a la Capella Sixtina. En Benet XVI no va pensar que estem en temps de crisi ni que l’església ha de dur una vida lluny dels excessos. Però no fou així, la festa es farà i, atenció, costarà uns 100.000 euros i es pagarà amb impostos dels alemanys.

I és que 85 anys no es fan cada dia! Així, el germà gran dels Ratzinger va demanar al Papa fer un concert de Mozart a la Capella Sixtina per al pròxim 12 de gener . Els 100.000 euros seran pagats amb els diners que els catòlics, per via fiscal, entreguen voluntàriament a l'Església. La via per satisfer els desitjos de monsenyor Georg Ratzinger passa pel Bisbat de Ratisbona, que pagarà el trasllat de 127 músics a la ciutat de Roma (90 des d'Alemanya i 37 des d'Àustria).

A Alemanya el cas ja ha causat molt soroll fins a tal punt que moltes associacions religioses han demanat que es cancel·li la festa, un fet que el Papa ara diu que es planteja.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
L'Esteve fletxa Valles Oriental
7 de novembre de 2008, 13.58 h

eiii, catòlics convençuts i demés seguidors de cestes mes o menys nombroses, proposo la celebració del dia universal del xampinyó amb all i julivert. Sortiria mes barat i sens dubte, molt mes profitós.Qui s'apunta????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ganxet fletxa reus
6 de novembre de 2008, 16.22 h

Quina merda de gent, avui mateix surt el bisbe de Barcelona, demanan al pocs feligresos que'ls resten, una almoina de la seva butxaca(vells, jubilats, immigrants), perque l'esglesia, diu el galtes, es pobra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de novembre de 2008, 13.42 h

Això no és notícia. Però què n'espereu d'aquesta trepa ???. Sempre han estat, són i seran iguals. ¿¿ o no veieu la cara grassona i rojenca de salut que fan tots aquells bisbes i cardenals quan surten a la tele, i les compareu amb aquells pobres nens desgraciats de l'Àfrica, que per no tenir ni la llet dels pits de llurs mares, no tenen ni la sort de poder beure un glop d'aigua i posar-se un moç a la boca ?? El què és increïble, és que al damunt, hi hagi tant de centenars de milers ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.