directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 20 de novembre de 2008 05:00 h

L'argumentari ideològic del domini .BCN

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Marta Téllez Domingo
Marta Téllez Domingo

Comparteix
   


Durant la passada reunió de l'ICANN celebrada entre l'1 i el 7 de novembre a El Caire (Egipte) van assistir entre d'altres Jaume Bordell Sarro, Joan Batlle Montserrat i Marta Téllez Domingo en representació de la candidatura pel domini .BCN promoguda per l'Ajuntament de Barcelona. Jaume Bordell és Director Corporatiu Sistemes d’informació a Barcelona Serveis Municipals, Joan Batlle és el Cap del Departament de Projectes Internacionals de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), mentre que Marta Téllez es qui es cuida de la imatge i projecció de la 'marca Barcelona' amb el domini .BCN, a les ordres d'Amadreu Abril.

D'aquestes tres persones cal destacar precisament Marta Téllez, que pocs dies abans de que directe!cat destapés el projecte del domini .BCN va escriure un extens comentari al blog del fundador de Jazztel, Martin Varsavsky, on explicava quina era la seva visió de Barcelona i de Catalunya. A continuació us reproduïm aquest text (tal i com va ser escrit), que endevina cap on apunta ideològicament el domini .BCN.

Marta Téllez - Junio 2, 2008 7:18 pm - #

A mi me ha tocado ser, por suerte o por desgracia, nacida en Madrid, criada en Barcelona y "crecida" en el mundo.

La expresión -por suerte o por desgracia- la atribuyo al hecho de que durante muchos años me he sentido un poco "en tierra de nadie" en este aspecto. Me explico, yo llegué a Barcelona con 8 años, sin duda una edad en la que tu mente está abierta a todo tipo de cambios y te adaptas sin problemas, pero también una edad en la que desgraciadamente tienes que lidiar con todo tipo de comentarios catalanistas de niños maleducados de colegio privado -cuyos padres seguramente son hijos de inmigrantes de otras regiones de España- que se ríen de ti cuando pronuncias mal una palabra tan compleja fonéticamente como "xiuxiueig" cuando llevas tan sólo 3 meses en la ciudad intentando aprenderte la tabla del 8 y el padre nuestro en catalán.

Durante mi adolescencia, y siempre sin renegar de mi ciudad natal y de los orígenes de familia, yo me he considerado –y me considero- catalana, y es más, cuando viajo por el mundo y me preguntan de donde soy digo "I'm from Barcelona" con la boca llena de orgullo, porqué considero que la ciudad tiene el suficiente carácter y personalidad como para ser reconocida por sí sola mundialmente, en cualquier rincón del globo.

Lamentablemente, en los últimos años, debido a la patética actuación de los políticos que se nos han otorgado, la imagen que estamos teniendo en el resto de España y del mundo deja bastante que desear. ¿Europa unida y Catalunya separada? ¿pero qué es esto? ¿acaso estamos volviendo a una dictadura invertida?

Me parece patético, obsoleto y sobre todo incoherente que los catalanes no hayan superado la dictadura franquista y lo que ese cerebro retorcido hizo en su día. Ya pasó señores, vivimos en una democracia y tenemos la suerte de pertenecer a una Comunidad Económica que nos facilita movilidad, educación y autonomía entre muchas otras cosas (crisis y partidos políticos vigentes de nuestro país aparte).

Recientemente el Ayuntamiento de Barcelona me encargó un estudio de comunicación sobre la "marca Barcelona" y debo reconocer que entregué con gran pena mis conclusiones y mi proyecto audiovisual donde quedaban reflejadas las opiniones de personalidades diversas, tanto públicas como anónimas, de diversos ámbitos empresariales, clases sociales y nacionalidades, y todas ellas convergieron en un denominador común: Barcelona se está convirtiendo en la más grande de las capitales de provincia. Tenemos un problema palmario y evidente que nos está dejando atrás y eso está provocando, a nivel económico y empresarial, que la gran parte del volumen de negocio del país – cualquiera que sea su sector- se quede en MADRID; que nos vean como personas antipáticas y cerradas cuyo único interés es que todos los rotulitos de la ciudad y todas las asignaturas del colegio/instituto/universidad se impartan en catalán.

Una pena, tengo que decir. Aun así, muchos profesionales seguimos apostando por nuestra ciudad y esperamos que algún día (espero que cercano, por el bien de todos) tanto a la clase dirigente política como al ciudadano de a pie se le quite de la cabeza este pensamiento provinciano y nos abramos a Europa, y al mundo.

Un saludo a todos.


Que la Humanitat estigui tranquil·la perquè gràcies a la gent que durant molts anys s'ha sentit "en tierra de nadie" i que ara traça les estratègies de la marca Barcelona mitjançant el domini .BCN, el món serà millor i quedarà deslliurada de la "dictadura invertida" i dels catalans antipàtics i obsessionats amb "els rotulillos" i les classes en català. Per cert, parlant de "rotulillos" hi ha 151 lleis espanyoles que imposen el castellà en l'etiquetatge en front d'una que ho fa pel català. Poc més a dir doncs...


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
16 de desembre de 2008, 08.55 h

això del .bcn fa pudor, com en fa el comentari del senyor (per dir alguna cosa) martin, q sembla que publica aquí només per a promocionar el seu blog, d'altra banda poc interessant, i llençar una carta de recomanació envers algú que sembla tenir un molt poc coneixement i una visió molt curta del que passa a catalunya.



Per conèixer catalunya no n'hi ha prou amb conèixer 4 (o 4000) snobs barcelonins, cal conèixer gent de comarques, gent rica i gent pobra, catalanoparlants i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
26 de novembre de 2008, 09.59 h

Em sembla patètic, obsolet i sobretot incoherent, que l'ajuntament de Barcelona pagui amb els diners de tots els ciutadans a la Marta Tellez. L'ajuntament de Barcelona paga a la Marta Tellez, qui amb el seu ideari menysprea i insulta a gran part de la ciutadania d'aquesta ciutat. L'ajuntament de Barcelona paga a la Marta Tellez, qui menyste i ridiculitza les lleis del Parlament de Catalunya. L'ajuntament de Barcelona paga a la Marta Tellez, qui qualifica de persones antipàtiques i tancades per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
El galàctic universal fletxa L'univers (Indefinit)
25 de novembre de 2008, 22.53 h

Això del punt bcn és inútil, jo demanari el .mon, directament sense perdre temps.

Jo no he vist cap campanya de Turisme de Barcelona que expliqués la definició de Barcelona envers les catalunyes. I a sobre el logo de turisme d'abans com a mínim ensenyava una bandera. Ara ensenya banderilles i taques de pots de pintura. No hi ha cap rumb, puix que no hi ha cap identitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de novembre de 2008, 14.13 h

Sra. Laura



Que vosté sigui tan provinciana no ens en dongui la culpa als catalans, nosaltres fa molts anys que sortim a veure mon.



Ara veig que els espanyols tenen rao amb lo de la mala educació dels seus estudiants, Vosté es una bona mostra d'aixó


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
24 de novembre de 2008, 17.46 h

Sr. Pere: ...Quina part de "...y daría una vuelta por el mundo..." no entén?



Abans de escriure pensi i creixerà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 de novembre de 2008, 15.57 h

He conocido pocas personas más Barcelonistas en mi vida que Marta Tellez. Siempre me dice que vaya a crear empresas en Cataluña que Barcelona es mucho mejor para Internet que Madrid, la gente más creativa, etc. Marta es la persona que Barcelona necesita, alguien razonable, con quien se puede hablar. La crítica de este blog parece darle la razón a los que creen que Cataluña está demasiado poblada por intolerantes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Carles fletxa barcelona
24 de novembre de 2008, 14.26 h

Llegint molts dels vostres comentaris sento una dolorosa vergonya de ser qui sóc, un noi català que sempre ha defensat la seva identitat arreu. Realment no estic d'acord amb molts aspectes dels tractats per aquesta senyoreta però d'aquí a incórrer a desqualificacions personals n'hi ha un món. Si no respectem opinions argumentades i que no tracten d'ofendre, estem donant la raó a qui ens tilda de feixistes, radicals i intolerants. De tots els anomenats n'hi ha sobrades mostres als autors d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
24 de novembre de 2008, 11.32 h

Aquesta pobre dona ha oblidat en la seva exposició nomenar la situació d'expoli permanent. Suposo que una cosa així "deu perjudicar" les inversions molt més que los rotulillos o els passats perifràstics.



Ah, senyoreta "crescuda al món", em sap greu el seu trauma infantil a la escola, sols recordar-li que també s'han enrigut de l'accent català en la seva estimada Espanya, la qual cosa no passa a Alemània ni a Anglaterra.



Si es vol carregar als catalans serà mil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pere fletxa Girona
23 de novembre de 2008, 23.27 h

Sra. Laura,

el que passa és que ja comencem a estar fins els pebrots que qualsevol pijilla de m... ens vulgui donar lliçons de democràcia i de cosmopolitisme. El món no s'acaba a Espanya, sap. Ni tan sols hi comença. Dit d'una altra manera: hi ha vida fora dels paràmetre provincians dels espanyolistes. De fet la majoria del món viu ignorant-los.



Estudiï i creixerà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Enric Nomdedéu fletxa Castelló de la Plana
23 de novembre de 2008, 21.49 h

"Los políticos que se nos han otorgado" vol dir, senyora, que això no evicencia els seus greus problemes per entendre el funcionament de la democràcia?

"Yo me he considerado –y me considero- catalana", aleshores, senyora, com es que diu: "Me parece patético, obsoleto y sobre todo incoherente que los catalanes no HAYAN superado la dictadura franquista y lo que ese cerebro retorcido hizo en su día"?

No hi ha més preguntes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.