directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 18 de novembre de 2008 05:00 h

'Franco era socialista'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Normalment, avui dia el discurs de qualsevol polític està calibrat i mesurat al detall. Els assessors i politòlegs que hi ha darrera de cada discurs, i sobretot si parlem de polítics de pes, es trenquen les banyes per fer discursos perfectes. Però, el polític també és humà. I quan intervé en converses més relaxades o en forma de tertúlia és quan diu i pensa allò que realment sent i no li han escrit. Tot i seguir les directrius marcades, sempre es pot escapar alguna cosa.

Una mostra d’això és la frase que deixa anar Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid. Al programa 59’’ de TVE es crea una petita tertúlia entre els periodistes i Esperanza. Toquen diferents temes de debat. Un és ja un clàssic, la memòria històrica i el passat turbulent que es va viure arreu de l’Estat amb la Guerra Civil.

Llavors Esperanza té la paraula i per defensar-se ataca: la dreta espanyola se sent molt incòmode al parlar d’aquest tema doncs la seva postura és bastant indefensable en termes morals, ètics i també històrics. Per tant, per criticar a Franco, per demostrar que per a ella Franco també era dolent, afirma que ‘Franco era bastante socialsita’. Apa aquí! Quina patinada! Quina aberració!

El pitjor de tot és que tal difamació passi absolutament desapercebuda entre els tertulians. Queden dues coses clares: que per la dreta espanyola no té clars els conceptes ni la història i que per altra banda confonen termes polítics com proteccionisme i autoritarisme dictatorials amb el que els valors socialistes han predicat des de fa més d’un segle.
Realment, no en tenen de memòria, memòria històrica.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 de novembre de 2008, 09.43 h

Així, l'Esperanza Aguirre deu ser socialista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.