directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 11 de novembre de 2008 05:00 h

L'Església no arriba a final de mes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

sistach
Comparteix
   


Si ara fa uns dies us narràvem que el germà del Papa de Roma havia planejat fer un guateque d’aniversari al Vaticà d’una despesa considerable d’euros, des de l’Església catalana s’afirma que hi ha problemes de fiançament.

El cardenal Lluís Martínez Sistach va presentar ara fa uns dies els números de la santa institució a Catalunya i va explicar que tem per les seves finances degut a la crisi econòmica mundial. Tot i això, va presentar els números i l’Església té un superàvit de 155.000 euros.

Malgrat tot, Sistach té la por al cos. 'No podem obligar ningú, però ens seria molt útil tenir ingressos estables'. Al mateix temps va defensar que 'de la mateixa manera que fa segles existia el delme, seria convenient que els catòlics i tots els qui aprecien la feina de l'Església aportessin un percentatge fix. Pot ser una aportació de l'u per cent dels ingressos o ingressar cada mes per domiciliació bancària els diners corresponent a un dia de treball', va suggerir com qui no vol la cosa.

Durant 2007, l'arquebisbat de Barcelona va ingressar prop de 16.272.892 euros i va gastar 16.118.234 euros, fet que suposa un superàvit de 154.657 euros. L'interventor de l'arquebisbat de Barcelona, Pere Alegrí, va aclarir que 1.788.833 són donatius puntals aportats per quatre institucions i entitats, que el cardenal Sistach va declinar amablement revelar.

Ja ho diuen les benaurances: ensenyar qui no sap, donar de menjar a qui ho necessita. L'Església, per si de cas, tot i el superàvit, segueix demanant almoïna.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pere fletxa Girona
12 de novembre de 2008, 16.44 h

Collons, fa dos mil anys que pidolen. Fins no fa gaire havies de donar per pebrots, ara que ens podem escaquejar no paga ni Déu, amb perdó. Que fotin quotes, com el canal plus i que facin les misses en pay per view. Jo no hi aniré, però algun duro faran, pobrets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
L'Esteve fletxa Valles Oriental
11 de novembre de 2008, 18.16 h

Que s'ho paguin els de la secta. Jo no vull pagar ni un euro a catòlics, protestants, budistes, islamistes o seguidors de la cienciología. Si paguen per uns s'hauria de pagar per a tots i l'alternativa es no pagar per ningú. Qui volgui festes que se les pagui ell i els seus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa rus
11 de novembre de 2008, 12.30 h

Quina b arra que te el bisbe Sistachs, com pot demanar aixo del delme,ja no creu ningu amb les "troles"de l'esglesia, aneu fen i aviat tindreu que pagar perque la gent ompli els vostres temples. Sou un farsants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.