directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 17:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 19 de febrer de 2009 05:00 h

La vergonya del Catalunya Exprés

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


L'aniversari del TGV Barcelona-Madrid ens ha de servir per fer una valoració del servei, que jutgem excessivament car i elitista, però també per fer una mirada a la resta d'infraestructures ferroviàries que, a dia d'avui, disposa el Principat. Així, i connectades Tarragona i Lleida amb Barcelona a través de l'alta velocitat -a uns preus massa elevats, però connectades al cap i a la fi- l'única capital catalana que no disposa de TGV és Girona.

Les connexions entre Girona i Barcelona continuen realitzant-se a través del Catalunya Exprés, i avui toca denunciar les misèries d'aquest servei. Als retards i problemes que estan causant les obres del TGV al servei diari -i que ja han provocat que el consistori gironí i els usuaris es mobilitzessin- cal afegir-hi els preus i les condicions del servei.

El viatge Girona-Barcelona en Catalunya Exprés cobreix una distància similar al trajecte del TGV Segovia-Madrid, però el viatge entre les capitals castellanes triga 32 minuts pels 83 minuts que triga el Catalunya Exprés, és a dir, prop de tres vegades més. Malgrat aquesta diferència abismal -servei de primera contra servei de tercera- el preu de l'abonament del Catalunya Exprés no és tres vegades més barat, ans el contrari, ben igual. L'abonament mensual pel trajecte Girona-Barcelona és de 160 euros, mentre que l'abonament pel Segovia-Madrid en val 190. Per acabar-ho de rematar, els usuaris castellans tenen dret a que els retornin el 50% del bitllet en retards de 15 minuts i la totalitat de l'import si el tren arriba 30 minuts tard, mentre que els usuaris catalans no tenen compensacions de cap mena i es troben indefensos davant els retards, que tristament són cada dia més habituals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ffff fletxa ffff
19 de febrer de 2009, 21.30 h

I encara hi hauran sociates i franquistes entre els afectats: patètic. Espanya porta 300 anys escorxant Catalunya i encara n'hi han "listos" que li netegen el cul als castelladres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Fox Mulder fletxa Alt Empordà
19 de febrer de 2009, 19.54 h

Doncs els que arribem fins a Figueres ja te pots morir de lo vergonyós que es aquest infame medi de transport estatal.



I 'gracies' si vas amb el Catalunya Express, perquè com et toqui el "regional" (res de bo pot comportar amb aquest nom) pots trigar unes 2h 30m amb sort.



A sobre uns cotxes insalubres i fastigosos. (i no es conya)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.