directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 20 de febrer de 2009 05:00 h

La llaga Linés

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Tothom té els seus columnistes preferits, ja sigui per l'excel·lència amb la qual argumenten o per la quantitat d'animalades que són capaços de dir. Un dels preferits del directe!cat és Esteban Linés, aquell furibund anticatalà que, des de la secció musical de La Vanguardia, pontifica contra la música de la terra cada vegada que en té ocasió.

Us n'hem parlat diverses vegades del tal Linés, ja fos perquè va obligar al cantautor Espaldamaceta a posicionar-se contra la cançó catalana o perquè va perpetrar un mapa dels grups dels Països Catalans que no es podia agafar per enlloc. En el seu particular camp de tir de cada setmana -els de Can Godó ho anomenen 'Crítica musical'- el Linés tornava a renegar diumenge contra la música en català, i ho feia a través d'una crítica demencial contra el disc 'Dolça companyia' del cantautor de Sabadell Esteve Sabater.

Enfervorit per una de les seves particulars úlceres estomacals, el Linés es deixa anar i comença el sermó assegurant que 'part de la música escrita i interpretada en català en format cantautor pot arribar a produir llagues al gust i al sentit comú'. A continuació es dedica a destrossar sense pietat la música del cantautor amb més aviat pocs arguments, però aquesta generalització inicial ens ha semblat del tot gratuïta. Mirem-ho a l'inrevés, un periodista català que utilitzés un disc d'Andy y Lucas o Melody per dir que el pop hispà 'produeix llagues al gust' seria censurat a l'instant.

Sembla que el tal Linés no canviarà mai. Des de la redacció del directe!cat animem La Vanguardia a que, si han d'acomiadar personal i forçar prejubilacions, pensin en aquesta mòmia. Els soferts lectors catalans del rotatiu agrairan desfer-se d'una 'llaga al gust i al sentit comú' d'aquestes característiques.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marc fletxa El Carmel
20 de febrer de 2009, 10.42 h

Sabia que la cançó en català era espirituosa, però desconeixia que s'embotellés, se servís als bars i es consumís a 'lingotazos'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.