directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 25 de març de 2009 05:00 h

El metge falangista de Llíria

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

escut franquista simboligia franco
Comparteix
   


Ahir tot just us explicàvem que darrera de les ulleres fosques de Carlos Fabra s’amaga un franquista sense complexos. Recordeu, doncs, aquest Punt de Mira on us narràvem que la Diputació de Castelló va presentar al 2008 un llibre on es negava el cop d’estat franquista i on, també, es defensava la figura de Franco per aconseguir una Espanya de llibertats i pau.

Doncs ara, us n’expliquen una altra de ben grossa. L'equip de govern del PP de Llíria va rebutjar dijous passat que l'ajuntament retiri la placa dedicada al metge i membre destacat de la Falange a València, Francisco Marco Merenciano, tal com va demanar en una moció del grup municipal d'Iniciativa. En un ple al que van assistir diversos familiars de Marco Merenciano, tant Iniciativa com el PSPV van recordar que el psiquiatra va denunciar al doctor Juan Peset Aleixandre, que va ser condemnat a mort després de dos consells de guerra i afusellat a Paterna al maig de 1940. Per això, tant Vicent Lis, d'Iniciativa, com Vicent Esgrig, del PSPV, van sol·licitar que el consistori llevés la placa (en la qual apareix també l'escut del jou i les fletxes) del grup d'habitatges que duu el nom de Marco Merenciano en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Però aquesta sol·licitud va topar amb els vots contraris del PP, el portaveu del qual, Ángel Civera, va recordar que, a més de ser ‘fill de Llíria’, el psiquiatra va ser ‘un metge molt important tant a nivell nacional com internacional i, sobretot, va ajudar a molta gent de Llíria sense preguntar a ningú si eren de dretes o d'esquerres’.

El portaveu popular va afegir que a Llíria es recorda a Marco Merenciano com un metge i no per la seva activitat política, i va titllar d’injust que ‘el focus se centri sobre un fet puntual (en relació a la denúncia que va acabar amb l'afusellament de Peset Aleixandre) de tota la carrera d'un home que fou un metge important’.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 de març de 2009, 09.31 h

Esclar, segons el neofatxes del pp el fet de que aquest individu fos el causant de la mort d´un altra persona que no pensava com ell és un detallet sense importància. Viure per veure,quina barra!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.