directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 19 de març de 2009 05:00 h

Marijoana

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

sativex cannabis marihuana maria terapetic medicament dolor
Comparteix
   


No tothom nota la crisi econòmica de la mateixa manera. De fet, si ens referim als laboratoris catalans Almirall (un web que no és disponible en català), hem de parlar de grans beneficis: acaben de pujar fort a la borsa, enmig de la bogeria a la baixa de la crisi.

I quin és el motiu? En aquest blog ens ho expliquen. La venda d'un nou producte que està generant molta expectació: el Sativex, desenvolupat per la farmacèutica GW, de la qual en té els drets comercials per a la seva distribució mundial (exceptuant-ne el Regne Unit). I això que encara es troba en la Fase III (prèvia a la comercialització).

I per què un producte que encara no s'està venent ha creat aquesta dinàmica positiva en vers a les seves accions? Doncs perquè el Sativex és un derivat farmacològic del cannabis, i l'única forma legal de consum del seu principi actiu. Però és, en essència, THC i excipients. S'administra en forma de polvoritzador aplicat en la mucosa bucal, i ha estat el primer fàrmac derivat del cànnabis a ser autoritzat després d'obtenir la seva aprovació al Canadà el 2005 com a ajuda al tractament del dolor neuropàtic en pacients amb esclerosi múltiple. A l'Estat espanyol solament es va autoritzar el seu ús en farmàcies hospitalàries de sis centres de salut catalans.

Si fem referència als efectes beneficiosos sobre els pacients, les diferències entre l'administració del compost derivat i forma vegetal original, són ben pocs. Però, mentre el primer està controlat per la poderosa indústria farmacèutica, el segon, la planta és il·legal.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.