directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 23 de març de 2009 05:00 h

Galícia ens podria donar la independència

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

hoquei patins
Comparteix
   


Coincidint amb la victòria del Club Patí Vic davant el Barça (2-1) a la Copa del rei espanyola celebrada aquests dies a La Corunya, ens arriba una notícia que podria impulsar les aspiracions de l'hoquei patins català d'aconseguir finalment la independència respecte als organismes espanyols.

L'hoquei català podria veure's alliberat de jugar a les Espanyes gràcies a la determinació del Coinasa Liceo gallec per deixar la Lliga espanyola d'hoquei patins. Tal com recollia un lector del Racó català, el club gallec s'estaria plantejant abandonar l'OK Lliga espanyola i integrar-se a la Lliga Portuguesa d'hoquei patins, ja que la participació a la competició de Portugal els resultaria més rendible econòmicament al reduir les despeses en desplaçaments.

De produir-se aquest canvi de lliga -un fet molt similar a la participació dels Catalans Dragons o el club de Rugby Poblenou-Enginyers a la Superlliga anglesa- es trencaria el 'tabú' que les competicions estatals són intocables, i es demostraria que els clubs esportius poden actuar lliurement com empreses privades que són, disputant una lliga o una altra d'acord únicament als seus criteris, passant per alt arcaiques jurisdiccions estatals.

Si l'OK Lliga espanyola perd un dels grans equips no-catalans que la disputava, no hi hauria d'haver problema perquè ben aviat els clubs catalans es plantegessin crear una lliga pròpia, la Lliga catalana d'hoquei, evitant així les importants despeses que suposen els desplaçament per Espanya o a les Canàries. I si el que fa falta és tenir al darrera una federació reconeguda unànimement al món per tal que els guanyadors dels nostres tornejos puguin competir internacionalment, la solució podria ser participar a una gran lliga andorrana d'hoquei patins. Sigui com sigui, gràcies a la determinació dels gallecs, l'hoquei català podria acomiadar-se ben aviat de les Espanyes.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de març de 2009, 12.58 h

Si hem de confiar en Andorra anem ben galdosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Puyol fletxa Catalonia is not spain
23 de març de 2009, 11.01 h

Això és un rumor o una notícia??? Va seriosament???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.