directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 18 de març de 2009 05:00 h

Frêche l'anticatalà

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Sovint al Principat ens queixem de la desafecció vers els nostres polítics, que viuen allunyats dels problemes quotidians i passen mesos discutint i barallant-se en assumptes inconcrets -redacció del nou Estatut, consecució d'un finançament adequat- que, almenys fins ara, no tenen una aplicació directa a la vida dels catalans.

Malgrat això, al Principat hem d'estar contents de no tenir els polítics que pateixen a la Catalunya Nord, on a més del sentiment de desafecció els ciutadans han d'aguantar insults i vexacions dels seus polítics pel simple fet de ser catalans. La màxima figura en aquest sentit és l'actual president del Llenguadoc-Rosselló, Georges Frêche. Polèmic des de sempre, a la trajectòria de Frêche cal comptar-hi amb una expulsió del Partit Socialista l'any 2007 al lamentar que la majoria de jugadors de la selecció francesa de futbol fossin negres. Aquests dies hem sabut del darrer estirabot del president regional, que durant una conferència a Montpeller va titllar els catalans de 'cabronassos amb un dialecte ultraminoritari', per després reblar-ho assegurant que els seus votants són una 'majoria d'idiotes' però que ell sap 'com entabanar-los'.

Populista com ben pocs -cal recordar que Frêche va ser un dels impulsors de la campanya per la Septimània el 2005, mentre que a l'actualitat duu la jaqueta contrària i es mostra partidari d'incloure la senyera a les matrícules-, Frêche ha estat també titllat sovint de demàgog i sexista. Els comentaris anticatalans de la conferència a Montpeller, que no han sortit a la llum pública fins ara, fan referència a la relació electoral dels diversos partits francesos amb la societat civil de la Catalunya Nord. 'Els catalans em fan cagar', assegurava, 'els enculeu durant dos anys, els deixeu reposar dos anys més i els dos anys finals els dieu que els estimeu'.

Segons Frêche, amb 'bones paraules' i 'un petit institut' ja n'hi ha prou per acontentar as catalans, a qui 'ningú no entén a tres quilòmetres de casa seva'. Així és el president de del Llenguadoc-Rosselló.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
català fletxa la seu d'urgell
18 de març de 2009, 19.31 h

doncs jo, que voleu que us digui, estic d'acord en part del que diu aquest senyor. Té raó quan diu que els catalans ens van donant pel cul i no diguem res, ja que portem 300 anys així, i desde la implantació de la democràcia a l'estat espanyol, em estat deixant la galta perquè ens donessin una bufetada, i desprès posàvem l'altra, i aquí no passa res. No em fet mai res de veritat per canviar aquesta realitat, i no esperem que ho facin els polítics, sinó la gent de carrer, ja que sinó ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Sabadell
18 de març de 2009, 13.51 h

Simplement, patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
DOlORS fletxa LLEIDA
18 de març de 2009, 09.16 h

pacinencia, CONSTANCIA i per damunt de tot autoestima i el cap ben alt. Ja cauran; NO TENEN CAP rao en voler orpimir una cultura i una llengua


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.