directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 14 de maig de 2009 05:00 h

Sabata no vol deixar la cadira

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

mònica sabata, pdd
Comparteix
   


La destituïda directora de Linguapax, l’activista i exportaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) Mònica Sabata, sembla que no en té prou en sembrar la zitzània entre l’associacionisme catalanista. Ara també ho trasllada a l’àmbit institucional.

Després d’haver lluït els seus millors dots com a diplomàtica en casos com la divisió interna de la PDD, la seva traumàtica sortida del CIEMEN o a l’hora de proclamar als quatre vents el seu rebuig a encapçalar la llista d’ERC a les europees adduint un suposat apoliticisme, ara es troba sense altaveus mediàtics de pes.

Davant d’aquesta situació, ha decidit aferrar-se a la presidència de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), que ostenta des del març del 2008 en tant que presidenta de Linguapax. Rotativament, els representants de les entitats membres ocupen el càrrec de president de la federació. Abans de Sabata, Arcadi Oliveres, de Justícia i Pau, era el president.

És per això que, des que la van destituir de Linguapax, el 2 d’abril, se li reclama que deixi també la presidència de la FOCIR i la cedeixi o bé a Miquel Àngel Essomba, president de Linguapax, o bé al vicepresident de la FOCIR, Jordi Sanjust, de Mountain Wilderness de Catalunya.

Consideren fins a cert punt humiliant que entitats de pes com l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Gran Orient de Catalunya, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, el Pen Club, la fundació puntCAT i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), entre d’altres, s’expressin en fòrums internacionals mitjançant la veu de Sabata.

Però lluny d’aquestes peticions, ella continua presentant-se a tot arreu com a presidenta de la federació i, per exemple, en virtut d’aquest càrrec avui moderarà una taula rodona (pdf) entre tots els candidats a les eleccions europees.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.