directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 13 de maig de 2009 05:00 h

Deslluïm la Copa del seu rei

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

reis monarques juan carlos sofia borbó borbons
Comparteix
   


L'independentisme basc i català ha preparat diferents accions per protestar davant la presència del rei d'Espanya en la Copa que porta el seu nom i que, enguany, serà menys espanyola que mai, amb l'enfrontament entre l'Athletic de Bilbao i el Barça.

Els mitjans de comunicació més espanyolíssims ja s'han afanyat a fer-se ressò d'aquest greuge a la pàtria i a la figura del monarca que es prepara per aquest dimecres al vespre, i ja s'han afanyat a criticar aquesta dèria que comparteixen bascos i catalans per fer política a través del futbol.

Des del directe!cat us oferim una mostra de les reaccions que s'estan produint en aquests mitjans que, evidentment no són nacionalistes ni converteixen l'esport en política.

El Mundo lamenta que aquestes iniciatives puguin 'alterar la normalitat de la major festa del futbol espanyol' i recorda que l'any 1984 una final que enfrontava també el Barça i l'Athletic va acabar amb alguns incidents. Expliquen que les forces de seguretat intentaran 'minimitzar incidents i evitar la politització extrema del partit' tal i com asseguren que va passar el 29 de desembre a San Mamés amb motiu d'un amistós entre les seleccions basca i catalana en un clima 'molt crispat' on els futbolistes van saltar al terreny de joc amb una pancarta que deia 'Una nació, una selecció', violència mai vista!

A l'ABC, una de les persones que comenta l'article suggereix que el partit es jugui a porta tancada si algú gosa pitar l'himne espanyol.

També podeu veure la portada d'avui del Marca, on ja adverteixen que la Federació Espanyola de Futbol 'dispararà' el volum de l'himne per tapar els xiulets.




L'afer també ha despertat interès previ en altres llocs de la xarxa com periodistadigital, hazteoir.org o defensacentral.com, entre d'altres. La Vanguardia, màxim exponent del periodisme monàrquic no se n'ha fet resssò.

Sembla que no ha despertat gaire interès, el fet que també s'hagn convocat manifestacions d'ultra dreta, que no aniran a veure el futbol sinó a crear enfrontament. Això, pel que sembla, no interessa a Madrid.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 de maig de 2009, 10.42 h

Ho he dit avui mateix en un altre lloc(més o menys): Pel què he sapigut, el camp era a vessar. I amb aquesta visió, el monarca segur que dintre seu deuria pensar: Aneu xiulant babaus, però vosaltres aquí contemplant-me. He dit també, més o menys, que per un partit de futbol, i més en aquest cas, us veneu a qualsevol preu. Fins i tot us gasteu els calés per a desplaçar-vos. No veieu que feu riure ???. Si aquesta és l'unitat que ens ha d'aplegar per a la nostra autodeterminació, anem b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC
13 de maig de 2009, 20.57 h

Tant de bó que molts seguidors de tots dos equips es posin a fer un "calv" quan soni l´himne espanyol, segur que algun mitjà ho recolliria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa BCN
13 de maig de 2009, 10.05 h

Això, això, que es jugui a porta tancada, així donaran més ressò a la nostra causa!!! Gràcies ABC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.