directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 9 de juny de 2009 05:00 h

Més euroanècdotes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

eleccions europees
Comparteix
   


La jornada europea del diumenge encara dóna de si! És per això que des de directe!cat hem volgut fer un altre petit recull d’anècdotes i curiositats que van succeir durant el dia en el moment de votar i després durant la nit amb el recompte electoral.

Tot apuntava a que Europa tindria una de les més baixes participacions. Ha estat així, i a Catalunya encara més on s'han batut tots els rècords d'abstenció en unes eleccions amb el 37,54% de participació. Al vell continent la participació ha estat del 43%, una xifra que marca un nou mínim. Lituània té el trist honor de ser el país que ha mobilitzat menys l'electorat, i és que només han votat un 15% dels ciutadans. A l'altra cara de la moneda, hi trobem Luxemburg i Bèlgica, amb un 91% de participació (cal recordar que és obligatori).

En aquestes eleccions uns 300 cecs catalans han pogut votar de forma totalment autònoma i secreta, sense necessitat d'anar acompanyades perquè l'altra persona els agafi la papereta. Ho poden fer gràcies a un sistema, dissenyat per la fundació ONCE i el Ministeri d'Interior, que inclou diversos sobres en braille.

Ara, és moment per repassar breument els incidents durant les votacions. Com que totes elles són força absurdes, ens prenem el luxe d'aportar-ne una mica d'humor i ironia, sense cap ànim d'ofendre a ningú:

- A Badalona, un lladre va robar una dotzena de paperetes de vot per correu que transportava un motorista de Correus. Amb l’abstenció que hi va haver, només ens faltava això!

- Un home de 85 anys va ser imputat després de llençar per terra una urna en un col•legi electoral de Terrassa, enfadat perquè no va poder votar. Perquè després diguin que les europees no apassione ni motiven a la gent!

- A Sabadell el president d'una de les meses va expulsar un dels vocals que mostrava signes evidents d'embriaguesa. L’home es mostrava indecís a l’hora de votar perquè anava constantment d’esquerra a dreta.

- A Caldes de Montbui, una persona que acudia a votar en cadira de rodes va caure a terra i es va trencar un braç. Diguéssim que la jornada no li va sortir sobre rodes, precisament.

- A Barcelona, una dona de 80 anys es va desmaiar davant el col·legi electoral de la carretera de la Bordeta. No sabem si el president de la mesa era gaire lleig o al matí al sortir de casa s'havia oblidat de posar-se desodorant.

- També a Barcelona una dona de 70 anys es va trencar el canell en sortir de votar. D’això se’n diu tenir-hi la mà trencada!

- A Tarragona, a un nen de tres anys que sortia del col•legi electoral de Sant Pere i Sant Pau amb els seus pares va ser atropellat sense conseqüències greus. Potser els pares havien votat al PP i el nen fugia corrents!

- Ja per acabar, a Granollers i Santa Oliva (Baix Penedès), un votant per població va dipositar el sobre electoral dins d'una urna que no li corresponia. O s’havien deixat les ulleres o anaven igual que el vocal expulsat de Sabadell.

Per últim, us volem mostrar la manera de decidir el vot que ha tingut el nostre company d’aquest blog. Sense dubte és una manera de decantar-se per una opció política basada en la profunda reflexió. Una forma totalment assenyada i responsable: el dau de les eleccions:




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Àlex fletxa Sabadell
10 de juny de 2009, 17.03 h

Aquesta noticia la redactat en Capri?

:-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.