directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 16 de juny de 2009 05:00 h

Estalviem-nos la monarquia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

reis monarques juan carlos sofia borbó borbons
Comparteix
   


Hem parlat moltes vegades de l'astronòmic pressupost de la monarquia espanyola i de l'obscurantisme amb què tot de despeses associades a la Casa Reial es costegen amb altres partides pressupostàries engreixant així la quantitat de diner públic que va a parar a la família reial espanyola.

Veure com en temps de crisi econòmica tantes famílies s'ho estan passant malament i tenen dificultats per arribar a final de mes deu haver tocat la fibra dels Borbons que han decidit estrènyer-se el cinturó i aplicar mesures d'estalvi. Tot no podien ser flors i violes, sempre hi ha d'haver un però. I és que les mesures d'estalvi que s'aplicaran a la Casa Reial són en alguns casos curioses, en d'altres ridícules, però en qualsevol dels casos no sembla que l'austeritat hagi arribat a la Zarzuela ni que els reis hagin de passar grans privacions a partir d'ara.

Es reduiran les hores de navegació al iot Fortuna, ja que cada dipòsit puja fins als 26.000 euros, no es plantegen deixar de navegar durant una temporada sinó reduir les hores, sense explicitar ni tan sols en quin percentatge. També reduiran el nombre de funcionaris que es traslladen a Mallorca a l'estiu, la compra de diaris i s'enviarà el resum de premsa per Internet en lloc d'imprimir-lo. El servei de la família reial utilitzarà a partir d'ara cotxes elèctrics per desplaçar-se per la Zarzuela, l'aire acondicionat no baixarà dels 25º i s'utilitzarà aigua de pluja per regar els jardins.

Altres mesures d'estalvi consisteixen en comprar el pinso dels gossos de la reina Sofia a majoristes i arrencar les llimones dels llimoners per fer sucs i cuinar.

Desconeixem la quantitat d'euros en estalvi que poden suposar aquestes mesures que, a banda de la reducció de la despesa en combustible per al Fortuna, no semblen ser de gran importància. Tret del cas que la despesa en llimones a la Zarzuela sigui elevadíssima!


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Sara fletxa Barcelona
17 de juny de 2009, 13.49 h

No sé pas qui ha redactat totes aquestes "perles" per a reduir despeses, però sí puc dir que s'han quedat ben descansats. No sé pas si se'n fumen de la gent o bé els "il·luminats" que han decidit les mesures econòmiques són d'una limitació o cretinitat absolutes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de juny de 2009, 18.55 h

Donet la volte i, fes un estudi tecnic-economic de la cosa, a aquest governadillo que tenim per aci aprop.

v.m. vol el pestal i mengar-lo, ce a dir, mes calerons a repartir entre un cuans. Cuan ens costen aixes enbaixades de fira d'abril i le personel qui hi travalle alla??. L'arbre no et deixe veure el bosq.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.