directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 29 de setembre de 2009 05:00 h

L'Espanya imperialista no descansa

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

escut portugal espanya iberia
Comparteix
   


Portugal va ser una obsessió constant del dictador falangista Francisco Franco, que tenia entre cella i cella annexionar el país del fado sota les fronteres de l'Estat espanyol. No ho va aconseguir mai, entre d'altres coses, per la feblesa mateixa de l'Espanya del 'caudillo', per la pressió de la Comunitat Internacional i perquè a Portugal també hi havia un altre dictador amb qui, davant el panorama de postguerra, va preferir no tenir-hi problemes.

Tot i això i passats els anys, igual que amb Gibraltar, l'obsessió imperialista espanyola segueix ben activa i desperta. Potser és que ja donen Catalunya per perduda i ara miren cap a l'altra banda. Sigui com sigui, tan és així aquesta mania imperialista ja impregnada a l'ADN de molts individus de l'Espanya profunda que, sovint, surten notícies a Internet que fan apologia d'una península ibèrica unida.

Aquesta que hem trobat, va més enllà i proposa fins i tot la bandera i l'escut que hauria de tenir aquest inhòspit país.


Amb l'excusa de les eleccions a Portugal, els que s'autoanomenen 'Iberistes', han considerat que l'Estat espanyol ha marcat agenda a les eleccions portugueses. És per això que reflexionen sobre com seria una Ibèria unida. Les seves conclusions són del tot imperialistes i ambiciosament esbiaixades: el resultat resultaria ser 'el país més gran de la Unió Europea en extensió (el tercer a Europa després de Rússia i Ucraïna), el cinquè en població (gairebé 60 milions d'habitants, fregant el nombre d'habitants de França, Regne Unit i Itàlia) i una potència lingüística hispano-portuguesa (608 milions de persones) només superada pels 1.000 milions de xinesos que parlen mandarí'.

Per començar, seria una comunitat de parlants amb dues llengües diferents (i prou diferents). A més, tampoc hi conten els altres idiomes que hi ha a l'Estat espanyol. D'altra banda, ens hauríem de preguntar quina seria la seva posició sobre el portuguès en una Ibèria unida. Seria un idioma oficial a les Corts? Seria obligatori aprendre'l a totes les escoles?

Per acabar, ens preguntem quin és el criteri d'aquesta gent. Per què és vol un Estat tan gran si la tendència des de la Segona Guerra mundial ha nivell internacional ha estat la de crear nous Estats, basant-se en les teories polítiques sobre l'administració pública que expliquen que la descentralització és més efectiva que un sistema centralitzat?

Bé... millor que aquests estiguin ocupats pensant en introduir Portugal a les seves fronteres i així, mentrestant, nosaltres, poc a poc i sense fer soroll, poble a poble, aconseguim la independència.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
2 d'octubre de 2009, 19.31 h



què vol dir 'entre cella i cella'?






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de setembre de 2009, 19.44 h

Sembla segons diuen certs mitjans, que el 40% dels portuguesos, amb el capsigrany de l'escriptor José Saramago,d'abanderat, postulen per unir-se a Espanya. Francament jo no sé si s'han begut l'enteniment, a força d'ingerir vinho verde, tot menjant bacalhau. No sé, el que si sé, que a l'igual que els seus germans gallecs, amb els quals formen Portugaliza, aquesta crònica pandèmia de l'autoodi, només els portarà a l'extinció com a poble. Que Deus tenha piedade deles ..., que os espanhoi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
PORTU-CAT fletxa L´HOSPITALET DE LLOBREGAT
29 de setembre de 2009, 17.08 h

PORTUGAL MAI SERÀ DE CASTELLA (ESPANYA), MAI, VISCA LA BATALLA DE ALBUJARROTA-PORTUGAL ***VISCA PORTUGAL***

PORTUGAL,CASTELHA (ESPANHA) NUNCA,JAMAIS,VIVA A BATALHA DE ALBUJARROTA-PORTUGAL***VIVA PORTUGAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
LluisC fletxa Banyoles
29 de setembre de 2009, 13.56 h

A on s'ha de signar???

S'els-hi ha de fer veure als españoles que sense Catalunya i amb Portugal hi sortirien guanyant


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon.cat fletxa Barcelona
29 de setembre de 2009, 12.57 h

Endavant i ràpid ara es el moment no els hi vindrà de 12 milions, amb 608 els hi quedarien 596, no està malament. Però marxaríem encantats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de setembre de 2009, 12.37 h

Posats a imaginar imperis, que tal si França s'anexionés Espanya? Això sí que seria un imperi. Llavors que els espanyols es veiéssin obligats a aprendre francès, i que la seva llengua esdevingués regional com diuen ells. Que els hi semblaria a aquests senyors nacionalistes?




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.