directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 15 de setembre de 2009 05:00 h

En català, si us plau!

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

diari de terrassa, capçalera, català, llengua, premsa, premsa comarcal
Comparteix
   


Molt sovint ens fem ressò de campanyes i iniciatives que promouen l'ús del català. Avui volem recollir-ne una que fa molt de temps que està en marxa i que encara no ha aconseguit el seu objectiu: aconseguir que el Diari de Terrassa dediqui més espai a informacions elaborades en la llengua pròpia del país. Segons el web de la campanya, on s'hi pot trobar més informació, ja s'hi han adherit 5.000 persones i més de 30 entitats de la ciutat.

Entre les 5.000 persones adherides hi podem trobar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2005, Feliu Formosa; el senador d'ERC, Miquel Bofill; el diputat de CiU, Josep Rull; el president de CECOT, Antoni Abad; el dibuixant Miquel Ferreres; així com els periodistes Salvador Cot i Xavi Coral.

Com bé recull el Diari de Terrassa al seu web (amb domini .es), la premsa comarcal compleix una funció molt important 'com a eina perquè el ciutadà conegui el seu entorn més pròxim i per potenciar la relació amb la seva comunitat', és lamentable que això no pugui fer-se en la llengua pròpia. A més, com es recull en la campanya, és del tot incoherent que una publicació escrita pràcticament en la seva totalitat en castellà porti la capçalera en català i amb lletres ben visibles: DIARI DE TERRASSA, 'El Diari'.

Des del directe!cat animem als companys de Terrassa a continuar treballant perquè el seu diari més pròxim parli en la seva llengua, i animem al Diari de Terrassa a fer el salt.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
atlasac fletxa Vila-real
16 de setembre de 2009, 10.25 h

Sabeu el que a mi m´agrada la gran varietat de polítics, a veure si s´anteren que primer que res és CATALUNYA per no dir PAÏSOS CATALANS tant deixats de la mà de Déu.

Deurieu de tenir present de que no ens prenguen el pél, si em de VOTAR PER L´INDEPENDENCIA sigui avancs de les eleccions generals si no es aixís aprofitar les eleccions generals per transformarles en REFERENDUM!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de setembre de 2009, 23.35 h

Hi ha encara molts diaris locals i autonòmics catalans editats quasi exclusivament en castellà. Per exemple aquí, el Diari de Tarragona és en castellà. Si coneixeu de cap iniciativa de pressió per tal que es faci en castellà, feu-se'n ressó sisplau! ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Argentona
15 de setembre de 2009, 23.24 h

És una cosa que sempre m'ha repatejat, això de posar el títol (o el nom d'un producte o un establiment) en català i fins aquí el bell catalanesc. Quantes marques de vins i caves, Mas del Mussol - embotellado en San Sadurní. Restaurant Les Vinyes - tapas y bocadillos. Marina d'Or, ciudad de vacaciones. Fot fàstic!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de setembre de 2009, 14.04 h

No entenc la intencio' de l'article perquè no s'explica la dels impulsors de la iniciativa. Es que a la publicacio' hi participa alguna de les administracions pu'bliques? Aleshores endavant amb la pressio' pu'blica. De totes maneres és possible que d'entre els 5000 firmants no n'hi hagi ni un de sol disposat a posar diners, talent i/o logistica per llançar una iniciativa d'edicio' d'un diari de l'àmbit terrassenc en català? Quants dels que han firmat hi posen anuncis, és a dir, en financie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de setembre de 2009, 09.40 h

El Diari de Terrassa és un atavisme dels temps del franquisme. Si s'ha mantingut i fins i tot ha crescut, és per què les entitats de Terrassa li fan costat. En particular l'ajuntament.



El dia que ajuntament i entitats (CECOT, CaixaTerrassa,...) deixin d'anunciar-se al pamflet aquest, s'enfonsarà -periodísticament és de riure-. La culpa de què sigui 99% en castellà és, doncs, i bàsicament, del PSC-PSOE.



per cert, fa un any em van entrevistar. En català. En ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
14 de setembre de 2009, 13.13 h

Hi ha una opció més pràctica, terrassencs: doneu-vos de baixa del Diari de Terrassa durant una temporada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.