directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 29 de setembre de 2009 05:00 h

Més tolerància zero

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

presos eta
Comparteix
   


Aquest dilluns us informàvem de les conseqüències que el pacte contranatura PSE-PP està tenint a la societat basca, sobretot pel que fa a la retirada dels retrats de presos bascos dels carrers d'Euskadi i el posterior 'ús' que en fa l'Ertzaintza i l'espanyolisme més primari.  A la pràctica, aquesta 'tolerància zero' amb els retrats d'etarres i excombatents abertzales que ha ordenat Patxi López només ha servit perquè s'amagui la realitat de la via pública, com si buidant el carrer de símbols i reivindicacions independentistes el problema deixés d'existir.

Tot i així, les pràctiques inquisitorials del nou Govern han arribat a extrems difícils de tolerar en una societat democràtica. Aquests dies el digital de contrainformació La Haine explicava que la Ertzaintza va arribar a intervenir i aturar els actes d'homenatge a 5 combatents etarres afusellats per Franco que es feien al cementiri de Zarautz. En la seva voluntat d'evitar actes proetarres argumentant que són una 'humiliació per les víctimes del terrorisme', la dotació d'antidisturbis va entrar pel dret i va detenir als germans dels bascos assassinats pel dictador, és a dir, 'víctimes del franquisme', esgrimint un auto de l'Audiència Nacional espanyola.

A més els agents de l'Ertzaintza van ordenar retirar les ikurriñes -no oblidem que, almenys fins ara, continua essent la bandera oficial del País Basc- i la bandera republicana col·locada damunt la tomba, així com els 5 clatells que feien referència als 5 afusellats pel dictador.

Polítiques repressives com aquestes només contribueixen a enterbolir l'ambient que viu el País Basc després de l'espanyolització del seu Govern. I pel que fa a aquesta escandalosa irrupció en un acte íntim dins un cementiri, caldrà recordar als magistrats de l'Audiència hereva del franquisme que al Valle de los Caídos s'hi celebren homenatges i actes d'apologia al dictador cada 20 de novembre. Uns homenatges on, per cert, s'hi exhibeixen banderes que si que són anticonstitucionals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
4 d'octubre de 2009, 15.55 h

Ai, Mimi... Per a mí qui mata algú a traidoria és un assassí, tant se val que sigui lladre, fuster o membre d'ETA.



Uns herois, dius... Són uns herois aquells que es desplacen fins Mallorca i posen una bomba sota el cotxe d'uns guàrdies civils? Em pots en qué havien contribuit aquells agents a la "repressió" i la "opressió" del poble basc?



Em sembla que ets tú qui s'ho ha de fer mirar. T'hauria de fer vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mimí fletxa Sabadell
3 d'octubre de 2009, 16.28 h

No, "amb els peus a terra", crec que els teus peus a més d'estar a terra estan enfangats de feixisme espanyol. T'han rentat el cervell i molt!!!!

Fes-t'ho mirar.

De ben segur que els lladres que maten, per a tu deuen ser persones no assassins, doncs així mateix, si per a tu, els presos bascs són assassins, per a mi són HEROIS! Aquí no han mal redactat malament, ets tu, qui estàs fora de context!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 d'octubre de 2009, 00.51 h

Em sembla que a l'article hi ha un error: heu escrit "presos bascos", on hauría de dir "terroristes" o potser "assassins", no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 d'octubre de 2009, 22.06 h

Completament d'acord amb l'article afegint-hi però el comentari de "jo que sé"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de setembre de 2009, 13.01 h

En aquest article hi ha un error, un pacte PP-PSOE no és antinatura, tots dos són espanyolíssims i no els fa vergonya proclamar-ho al quatre vents. Qu un sigui d'extrema dreta i l'altre suposadamenr d'esquerres no vol dir que siguin contraris, al cap ia la fi la màxima de l'espanyolisme és "España antes roja que rota". Amb això no cal dir res més, ells ho tenen molt clar primer és la seva idea de nació i després la lluita entre dretes i esquerres, potser que n'aprenguem una mica, pots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.