directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 12 de maig de 2014 05:00 h

L’unionisme, una mala pel•lícula de terror

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


L’unionisme comença a donar símptomes de desesperació davant el fet que el seu relat no aconsegueix quallar a Catalunya. Com pot ser, que amb tots els esforços i suports institucionals i parainstitucionals i de les clavegueres de l’estat, no s’aconsegueix ni tan sols esquerdar l’hegemonia del dret a decidir regnant a Catalunya? La resposta és senzilla, només cal analitzar un instant el seu relat per comprovar que aquest té tots els ingredients d’un guió d’una mala pel·lícula de terror: és poc creïble, molt previsible, no connecta amb l’espectador, treu a passejar zombis arnats i, sobretot, fa més vergonya que por.
 

El relat unionista, tot i conrear tots els gèneres, té predilecció pel gènere de terror i aquest sempre és present a les seves produccions. Tan si són parits per les dretes -més barroeres-, o per les esquerres -més subtils-, els guions sempre tenen un component terrorífic marca Espanya, i sovint exhibeixen un còctel de trames avorrides i faltes de sentit, plenes de grans decepcions, actuacions pèssimes, efectes especials de nyigui-nyogui, i sempre, sempre, es basen en una història recurrent que creuen és la seva darrera gran pel·lícula: la constitució.
 

La “cartellera” unionista del 2013 i el 2014 és plena de pel·lícules de plagues i catàstrofes, de nazis, de forces de seguretat de l’estat que intervenen la Generalitat i de farres porreres que duren dècades. Fins i tot l'última producció s’atreveix amb un thriller de denùncia, que faria les delícies de Berlanga, protagonitzat per una #tietaBorroka filla de la crispació i extremament fonedissa que hauria bufetejat Pere Navarro. Segurament aquesta també serà la tònica en la propera gran posada en escena prevista en una trobada econòmica a Sitges, la capital del cinema fantàstic i de terror.
 

En definitiva, els guions unionistes dibuixen una societat catalana malalta que, després de fumar un porro gegantí, segueix a ulls clucs un líder embogit que crispa la ciutadania, la fanatitza i la condueix de cap a l’abisme, a l’illa de Robinson, a vagar per l’espai o a morir de misèria, i que només pot ser salvada per herois que practiquin mà dura, el legalisme extrem.Un relat tan brut, pobre i suat que genera escàs entusiasme entre el públic català i que els crítics, directors, productors i aficionats d’arreu del món, amb un mínim d’intel·lecte, ja donen per mort.  

I, per acabar-ho d’adobar, mentre les produccions unionistes van de fracàs en fracàs, l’èpica, l’estètica i l’ètica omple el relat independentista amb guions que encisen el món per la seva creativitat, civisme i valors democràtics. Un relat d’èxit que ni les elits ni els grups mediàtics, entestats amb una tercera via buida de contingut, saben ni poden aplacar.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
16 d'octubre de 2014, 13.16 h

Si los catalanes no dan la batalla y siguen luchando por su liberación del yugo español, será el final del pueblo catalán, seguirá durante siglos invadido por españa, y tendrá que pagar las consecuencias, el catalán será cada vez más postergado, se recuperará el uso mayoritario del español para aculturar de nuevo a la gente que vive en el territorio catalán, tendrán que pagar un precio muy caro en todos los sentidos, será una humillación para la gente de Catalunya, los españole... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Marc fletxa Tarragona
30 de maig de 2014, 22.48 h

#11 Sí, jo vull fer història!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Omplim les urnes aquest diumenge fletxa Sí i Sí .................
19 de maig de 2014, 17.41 h

Aprofitem totes les eleccions per omplir les urnes amb vots per la independència, una elevada participació a Catalunya el 25-M ajudarà en el procés sobiranista! Demostrem que Catalunya no és espanya!

Enviem un clar senyal de cara la UE i el món!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Hello world from Catalonia! fletxa ..................................
19 de maig de 2014, 17.05 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa vuit mesos de la impressionant Via Catalana, només vuit mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
PPSOE fletxa todo por Castilla, arriba Madrid
17 de maig de 2014, 14.02 h

El PPSOE ja ha acordat un pla per, entre d'altres coses, canviar la llei electoral en benefici dels "nacionales" aquesta llei beneficiaria al PPSOE i faria casi impossible a tots als altres obtenir representació. PPSOE els partidos del regimen borbónico postfranquista.

PPSOE la dictadura electiva


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
16 de maig de 2014, 18.34 h

Aquellos de nosotros que somos más de expresión castellana que catalana, somos los que podemos entender mejor que nadie, como de mal se siente el unionismo tanto en nuestro País, como en España, pues la comprensión por nuestra parte se ha convertido en nula, porque no se ha llevado a cabo nunca y menos en estos momentos, acto de conciliación alguno, sabiendo de antemano desde España, que el maltrato hacia Catalunya ha sido continuado tanto desde la vertiente histórico-cultural-lingüís... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de maig de 2014, 11.08 h

Ho tenim clar,, si ens de fiar del dolent de la pelicula,, no si han suprimit al bó,, es que no es deixa veure en tote la pelicula,, sols, son gent dolents que veuen al veï com l'enemig a batre sent el millor de tots,,,, a la fi de la pelicula acabem tots plorant,,es tot un drama.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Amb la independència GUANYEM fletxa ..............................
14 de maig de 2014, 17.15 h

https://www.youtube.com/watch?v=mRuW4sO89_4

En una Catalunya que gestioni tots els seus recursos GUANYEM


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de maig de 2014, 10.49 h

#2 Es que es van deixar un tros. Parem (el cul al) Rajoy.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Catalonia : More Than Just A Community fletxa ....................................
12 de maig de 2014, 17.06 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.