Dijous, 24 de desembre de 2015 23:59 h
Carregant
Com més home és l'home, millor
El bisbe de Córdoba ha emès un missatge amb motiu d'aquestes festes de Nadal. Un cop més, l'església espanyola mostra sense complexos la seva cara més recalcitrant, casposa i retrògrada i, perquè no dir-ho, molt lluny del tarannà de l'església catalana.
En aquesta ocasió, Demetrio Fernández assegura que "l'home i la dona, creats en igualtat de dignitat fonamental, són diferents per a ser complementaris. Com més home sigui l'home, millor per a tots a la casa. Ell aporta particularment la cobertura, la protecció i la seguretat. L'home és signe de fortalesa, representa l'autoritat que ajuda a créixer. La dona té una aportació específica, dóna calor a la llar, acollida, tendresa. El geni femení enriqueix granment la família. Com més dona i més femenina sigui la dona, millor per a tots a la casa".
Respecte a la inseminació artificial, assegura que "els fills neixen del "abraçada amorosa", mai de l'aquelarre químic de laboratori".
Prohibir a un transsexual ser el padrí
Cal recordar que l'església espanyola acumula moltes expressions d'homofòbia, transfòbia, xenofòbia, masclisme, misogínia i altres expressions d'odi cap a minories socials. Per exemple, el bisbe de Cadis, Rafael Zornoza, va intentar impedir que un transsexual pogués ser el padrí del seu nebot, com volia la seva família, durant la cerimònia d'un bateig.
En contra de Zerolo
El socialista madrileny Pedro Zerolo va ser un reconegut activista gai i un dels artífexs que la llei entre el matrimoni entre persones del mateix sexe fos una realitat a l'estat espanyol. Doncs cal dir que l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, es va posicionar contra la missa homenatge es va oferir per Zerolo, simplement perla seva orientació sexual.
Les polítiques de gènere deformen la família
Seguim amb més exemples: el bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, recuperava el terme "desconstrucció" per acusar la "ideologia de gènere" d'acabar amb "el matrimoni i la família". "La ideologia de gènere i les polítiques que les emparen tenen a la seva agenda la desconstrucció del matrimoni i de la família" i "de la mateixa concepció natural de l'home".
El feminisme desconstrueix a la persona
El bisbe d'Alcalá d'Henares, Reig Pla, va escandalitzar a tothom amb la seva afirmació que "el feminisme ideològic és un pas en el procés de desconstrucció de la persona". Pla retreia a les dones que passessin del "feminisme sufragista" al "feminisme radical o al feminisme ginocéntric". Criticava la política feminista per tenir tendències polítiques vinculades amb els moviments que promouen l'avortament, l'atac al matrimoni monògam i indissoluble i a la maternitat".
Ajudar a les dones a tancar la ferida de l'avortament
El bisbe de Granada, Javier Martínez, recordat per haver-se negat, inicialment, a col·laborar amb la justícia per aclarir el cas d'abusos sexuals de Romanones, ha implantat un projecte destinat a ajudar i acompanyar les dones que viuen amb la "ferida" d'haver avortat perquè puguin plorar el seu dolor. Ha anunciat que crearà a Granada el "Projecte Raquel", una iniciativa emmarcada en les seves obres de misericòrdia que es dedicarà a ajudar i acompanyar dones que han avortat i "viuen amb la ferida".
Contra la independència
No només l'església espanyola ha volgut involucrar-se activament contra afers polítics en l'àmbit social, sinó que també en el territorial. El bisbe de València Antonio Cañizares Llovera va fer un al·legat contra la independència de Catalunya com un dels majors mals de l'estat espanyol. La seva sorpresa va ser l'oposició en bloc de l'església catalana que li etzibà una contundent resposta: La Conferència Episcopal de Tarragona va deixar clar que "no correspon a l'Església proposar una opció política".