directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 29 de setembre de 2008 05:00 h

Ciutadans d'El Mundo

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

pedro j ramirez mundo
Comparteix
   


La premsa ultraespanyola no està en treva. Aquestes darreres setmanes, El Mundo ha dut a terme una intensa campanya anticatalana, o més concretament, contrària a les 'altres' llengües oficials de l'Estat, amb dues pàgines diàries des del 8 de setembre denunciant casos de, segons ells, discriminació lingüística cap al castellà.

Els articles, agrupats en una secció creada especialment per la ocasió, “PROHIBIDO ESTUDIAR EN ESPAÑOL” duien títols de l'estil “LAS VÍCTIMAS DE LA IMMERSIÓN LINGÜÍSTICA (1)”, una sèrie que s'ha allargat en diversos capítols, cada cop més llastimosos.

La campanya estava orientada a escalfar l'ambient de cara les manifestacions que Ciutadans, PP i el Partit de Rosa Díez van celebrar ahir. La convocatòria a Barcelona va resultar més que discreta, amb uns escassos 4.000 congregats tot i el desplegament de mitjans i autobusos.

La primera és que la ciutadania catalana no és estúpida, viu el bilingüisme amb naturalitat i sap que, si a Catalunya hi ha una llengua en perill, aquesta és, sense cap mena de dubte, el català. La segona és constatar el patetisme amb que, jornada rere jornada, es retraten a si mateixos alguns mitjans espanyolistes. Dia a dia, setmana a setmana, El Mundo i la resta de mitjans ultres ofenen el periodisme i la intel·ligència amb manipulacions de tot tipus, com la campanya d'intoxicació massiva cap a les llengües que històricament també s'han parlat a la península ibèrica.

A continuació us oferim un recull dels titulars fet pel Lobby per la Independència d'aquests 20 dies d'intoxicacions informatives d'El Mundo contra el català, el basc i el gallec. El quadre psiquiàtric de qui hagi pogut llegir tot això pot quedar greument afectat.

Dilluns, 8 de setembre: (Manuel Romero) “Un colegio de Galicia recurre al sistema de EEUU para poder enseñar en castellano. Como escuela bilingüe inglés-español, el centro no tendrá que aplicar a sus contenidos el Decreto de Normalización Lingüística por la Xunta”.
Dilluns, 8 de setembre: (Manuel Romero) “Belén Álvarez Soaje / VIGO: ‘Fusilaron a mi abuelo por galleguista y ahora a mis hijos les imponen el gallego. No quiero consentir que se me impongan un idioma –en este caso el gallego- para hablar, pensar, contar, rezar…’.
Dimarts, 9 de setembre (Manuel Romero): “Sara Burgos / Barcelona: ‘Si un niño pide pan, agua o pis en castellano, hay que ignorarlo. La monitora de un comedor escolar de Barcelona denuncia el sistema de imposición del catalán promovido por la Generalitat en cataluña’.
Dimarts, 9 de setembre: (Manuel Romero): Francisco López / VILANOVA I LA GELTRÚ: ‘Mi hijo mimetizaba fuera de Cataluña las actitudes despóticas de sus profesores. Si alguien le hablaba en español decía en catalán que no le entendía y me preguntaba a mí qué es lo que le habían dicho’.
Dimecres, 10 de setembre: (Manuel Romero): ‘El colegio público Son Caliu no permite hablar español en el centro ni a los padres. La escuela mallorquina presiona a las familias que no cumlen con la normativa excluyéndolas de viajes y ceebraciones organizadas por el centro’.
Dimecres, 10 de setembre: (Manuel Romero): Lucía Feliu / CALVIÀ: ‘Pago 700 euros por dos horas de castellano’.
Dijous, 11 de setembre: (Manuel Romero): Marina Gala / TARRAGONA: ‘Se les enseña en una lengua, cuando piensan en otra. La neuróloga de mi hijo autista meaconsejó que aprendiera en español. Pero no hay ningún colegio’.
Dijous 11, de setembre: “UpyD lanza dos campañas en defensa de la libertad lingüística”.
Divendres, 12 de setembre: (Manuel Romero): José Salgado / ORENSE: ‘Con la imposición han logrado que mi hijo odie el galego’.
Dissabte, 13 de setembre: (Manuel Romero): Montserrat Rojas / SANT ANDREU DE LLAVANERES: ‘Mi hija rehuía hablar en castellano. Le daba vergüenza. No era sólo un problema de lengua. Tuvimos que desintoxicarla de adoctrinamiento’.
Diumenge, 14 de setembre: (Manuel Romero): Eva Kristina Salvador / BARCELONA: ‘No seré testigo del martirio de mi hijo por no gustarle el catalán’.
Dilluns, 15 de setembre: (Manuel Romero): Margarita Leis / Vigo: ‘Agudizamos el ingenio para evitar la imposición del gallego. Nuestros hijos estudian en casa con libros en español para enterarse de lo que les dicen en clase’.
Dimarts, 16 de setembre: (Manuel Romero): Santiago Vendrell / BARCELONA: ‘Mis hijos me miran como a un marciano cuando hablo español. A mis dos hijos mayores les resulta imposible expresarse correctamente en castellano’.
Dimarts, 16 de setembre: ‘Ciutadans se manifestará por la escolarización en castellano’.
Dimarts, 16 de setembre: ‘Ciutadans exige que no se discrimine a alumnos castellanioparlantes. Presentaron ayer una carta a la consellera en la que piden que se investigue los casos que haya’. Dimecres, 17 de setembre: (Manuel Romero): Nuria Bonamusa / VIGO: ‘Mi hijo se va de Galicia en verano para mejorar su español. La política de la Xunta es convertir a nuestros hijos en monolingües gallegos’.
Dijous, 18 de setembre: Ricardo Ramírez / GUECHO: “Suplico que no me dejen al margen de la educación de mis hijos’.
Divendres, 19 de setembre: (Luis ángle Sanz): ‘El PSOE de Aragón promueve una ley que fomenta e impulsa el catalán como lengua propia e histórica’.
Divendres, 19 de setembre: (Manuel Romero): ‘Atacan una tienda de Antonio Pernas, acusado de ser “inimigo do galego”.
Divendres, 19 de setembre: (Manuel Aguilera): Fernando savater Martín. Filósofo y fundador de UPyD: ‘El PP no es fiable en materia lingüística’
Divendres, 19 de setembre: (Manuel Aguilera): ‘UPyD debatirá hoy con los ciudadanos en el Parc de ses estacions’.
Dissabte 20 de setembre: (Luis Ángel Sans): ‘PP: ‘La Ley de Lenguas de Aragón anima el pancatalanismo expansionista’
Dissabte, 20 de setembre: (Manuel Romero): ‘No renuevan el contrato a la monitora que denunció la imposición del catalán’.
Dissabte, 20 de setembre: Luis Fragueiro / VIGO: ‘El español ha quedado relegado como un idioma extranjero’.
Dissabte, 20 de setembre: (Manuel Aguilera): Rosa Díez: ‘Yo no me siento forastera porque esto es España’.
Diumenge, 21 de setembre: (Manuel Romero): Enrique López / MOLLET DEL VALLÈS: “Educación Física era la clase de castellano’.
Diumenge, 21 de setembre: ‘Libertad lingüística frente a Ajuria Enea’.
Diumenge, 21 de setembre: (Javier Ortega): ‘Aragoneses contra la catalanización’.
Dilluns, 22 de setembre: (Manuel Romero): Ignacio maruri / BAYONA – PONTEVEDRA: ‘La supresión del español empobrece el vocabulario de mis hijos’.
Dilluns, 22 de setembre: (Daniel G. Sastre): ‘La educación catalana, la que peor integra’.
Dimarts, 23 de setembre: (Manuel Romero): Jaime Sambeat / Benicarló – CASTELLÓN: ‘Me fui de Barcelona por el catalán y aquí sólo les enseñan en valenciano. El director del centro me aconsejó irme a Cuenca si quería garantizarme una educación en castellano’.
Dimarts, 23 de setembre: (Daniel G. Sastre): ‘Marcha en Barcelona contra la “exclusión” escolar del castellano’.
Dimecres, 24 de setembre: FELICIANO SANCHEZ / Barcelona: «He recurrido a la Justicia para reclamar el español para mis hijos»
Dijous, 25 de setembre: (Manuel Romero): Carmen Quiñones / LUGO: 'Pago una traductora para que explique a mi hija las materias. Lo que no puede ser es que los niños aprendan Física y Química en gallego'.
Divendres, 26 de setembre: (Manuel Romero): Isabel Aracil / BIAR - ALICANTE: 'Hay que censarse en otro pueblo para que estudien en español. Los padres sólo tenemos la oportunidad de legir entre el programa en valenciano o la inmersión'.
Divendres, 26 de setembre: (Dani Cordero): 'Miembros de UpyD aistirán a título personal a la marcha procastellano. El Círculo balear se adhiere a la manifestación convocada por Ciutadans'.
Dissabte, 27 de setembre: (Manuel Romero): NURIA SUAREZ / Unificación Comunista de España: «Este es un movimiento creciente: la imposición genera rebelión»
Dissabte, 27 de setembre: (Manuel Romero): TONI CANTO / Actor: «Saldré a la calle para reivindicar la obviedad que los nacionalistas niegan»
Dissabte, 27 de setembre: (Manuel Romero): JORGE SEIJO / Arteixo (La Coruña): «A mi hija le imparten en gallego hasta las clases de inglés»
Dissabte, 27 de setembre: PROHIBIDO ESTUDIAR EN ESPAÑOL / Marcha de protesta en Cataluña. La manifestación por la lengua aglutina a 14 asociaciones. Los organizadores no dan previsiones de asistencia, pero consideran ya un éxito la convocatoria para el domingo en Barcelona. ...


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
En cristiano parla Dios. fletxa Ells sí, nosaltres no
29 de setembre de 2008, 17.45 h

Alonso, Nadal, Raúl, Contador i molts altres herois nazionals espanyols parlen en castellà, ¿per què, doncs, el meu fill hauria d'aprendre una altra llengua que no sigui la dels seus/nostres herois universals i eterns que conqueriran de nou mig món perquè és el destí diví d'Ejpa#a?" ["Razón número tropezientos por las que nunca jamás mai de la vida mi hijo hablarà en dialectos medievaloides, porque ser espa#ol es lo maj grande der mundoh."]


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi C fletxa Barcelona
29 de setembre de 2008, 11.01 h

No val la pena perdre el temps amb aquesta colla de fanàtics tribals neofranquistes (bé, això de 'neo' podem negociar-ho). En tot cas, alegrar-nos que, després de tot, els missatges d'aquesta gent no arrelen a Catalunya. Malgrat els seus potents altaveus mediàtics, les 'Peñas de Españoles Inadaptados en Cataluña' van reunir 4 gats a la plaça de Sant Jaume i, la meitat, vinguts de fora amb autocars de la Rosa Díez i companyia. Patètics, com sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa Vila
29 de setembre de 2008, 09.11 h

impressionant la quantitat de burrades que es poden arribar a escriure!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.