No vull l'estrella Michelin!
Això mateix és el que ha dit en Joan Borràs. Ell és el director i xef principal de l'Hostal de Sant Salvador, a la Vall de Bianya (Garrotxa). Aquest restaurant va ser reconegut amb una de les estrelles mes desitjades i preuades al món de la gastronomia atorgades per la revista francesa Michelin.Concretament, al 2006, l'Hostal de Sant Salvador fou guardonat amb una estrella Michelin per la seva bona cuina i per uns productes de qualitat . Però Joan Borràs ha dit que no. No la vol. I ell mateix explica el perquè: 'És un plantejament de vida nou. Li vaig veure les orelles al llop, tinc 41 anys i vull gaudir del meu fill'. Quan parla del llop, ens parla de la mort. Borràs la va sentir ben a prop. El xef s'ha recuperat d'un tumor cerebral després de superar una operació de vida o mort a què es va sotmetre al febrer, i els metges li han demanat que es prengui la vida amb calma. I així ho ha fet!
'No val la pena, no vull deixar l'altra part de salut que em queda. Abans d'entrar a quiròfan -recorda- no sabia com en sortiria, si perdria la vista, l'olfacte o la mobilitat d'alguna part del cos'. De manera que, a partir d'ara, viurà com si cuinés a foc lent. Gens d'estrès.
L'estrella Michelin brilla molt, sí, però no l'ha encegat prou per abraçar-s'hi a qualsevol preu. Pensa en la pressió que suposa mantenir-la diàriament. 'He tingut sort. ¿Ara que he salvat la vida, me l'he de deixar aquí?'
Tota una lliçó en els temps que corren.