directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 18 de setembre de 2008 14:00 h

El vídeo del Robin Hood català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


El jove Enric Duran ha fugit aquest dimecres 17 setembre del 2008 de l’Estat espanyol al mateix temps que es distribuïen a Catalunya 200.000 exemplars d'una revista informativa amb el títol de 'Crisi', on l’Enric confessa haver-se apropiat de 500.000 euros de 39 entitats bancàries en forma de crèdits i hipoteques sense tenir cap patrimoni, ni capacitat ni intenció de retornar els diners. En aquesta revista explica com ho va fer amb la finalitat de denunciar l'aberració de l'endeutament encoratjat pel sistema bancari del món consumista en aquesta última dècada.

Així mateix, descriu en aquesta publicació el funcionament i negocis obscurs dels grans bancs, la crisi energètica que s'acosta i el pensament del moviment pel decreixement. Cap assenyalar que Enric declara haver obtingut, després de pagar notaris, advocats i professionals varis, 360.000 euros nets, dels quals ha aconseguit endur-se fora de l’Estat uns 9.000 euros, i la resta han estat donats a moviments socials que lluiten per construir un model social alternatiu (per exemple, s'han dedicat 10.000 euros a editar i distribuir la revista d'exemplar únic Crisi i el web associat).

En principi l’Enric està disposat a viure fora de l’Estat espanyol fins que el delicte prescrigui (uns 10 anys), però no té plans a llarg termini i no descarta tornar a Catalunya segons es desenvolupin els esdeveniments. De moment cap banc ha denunciat res i cap ordre pesa sobre Enric.

Per a més informació d'aquest interessantíssim afer que ja ha cridat l'atenció a molts mitjans dels Països Catalans i d'Espanya (fins i tot 'El programa de Ana Rosa' l'ha entrevistat) podeu visitar el web que l'Enric ha preparat des de fa més de dos anys i també podeu visionar un parell de vídeos molt interessants per veure quina cara fa el nostre amic Enric i per saber encara més sobre la seva acció al programa de Els Matins de TV3.





MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ausiàs Fons Cortada fletxa Clariana de Cardener
22 de setembre de 2008, 22.59 h

Penso que aquest home es un lladre, encara que vagi amb molt bones intencions. Si a ell no li agraden els bancs, que no hi dipositi els diners, però que no robi els diners dels qui els hi hem dipositat. A mes a mes, per molta "expropiació" que hi hagi, m'agradaria veure on els ha invertit i sobretot amb quin criteri (qui es ell per utilitzar els béns aliens i decidir on s'inverteixen?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
sandra fletxa Roda de Ter
20 de setembre de 2008, 01.03 h

Escoltant les paraules d'aquest personatge anomenat Cuní em ve a la ment la imatge d'un home, que pensant-se que és molt democràtic, plural, progressista, queda ben retratat. És d'admirar i tan de bo molta més gent fóssim valentes com l'Enric i decidíssim plantar cara al gran mostre del segle XXI: l'economia neoliberal impulsada per les banques privades, multinacionals, organismes financers mundials, i la gran majoria de governs. Cuní, el sistema t'ha ben atrapat!!!! Com podem naturalitz... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
void fletxa Linyola
19 de setembre de 2008, 18.44 h

tens tota la raó Roger, en Cuní si que és un personatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roger fletxa Roda de Ter
19 de setembre de 2008, 17.53 h

Senyor Cuní,



per què anomena, repetidament, "personatge" a l'Enric Duran. Em sembla notar un cert menyspreu per aquest noi en les seves paraules. Quin és el motiu? Li molesta que hi hagi algú que posa en evidència el fracàs del sistema financer actual? Troba ridícul que vulgui explicar públicament què és el decreixement (pensi que això també ho fa un altre "personatge", bastant més conegut, que es diu Arcadi Oliveras. Per què no l'entrevista un dia? Potser amb ell no s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de setembre de 2008, 21.29 h

Mireu de no dir més això de tornar a l'estat espanyol...de fet tornarà a Catalunya, llavors ja no és l'estat espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.