directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 de setembre de 2008 05:00 h

La Guàrdia Civil ja no és el que era

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

guàrdia civil
Comparteix
   


La Guàrdia Civil ja no és el que era. Ja no queden Tejeros disposats a donar-ho todo por la patria i darrerament ja no gasten ni les capes ni el tricorni. Qualsevol diria que són un cos policial modern!

Els nous uniformes de la Guàrdia Civil, que de moment s'estan provant a diverses casernes de l'Estat, intentaran que el cos projecti una imatge més moderna, per allunyar l'institut armat de la imatge tan vinculada amb l'Espanya de la pandereta. Així, la nova vestimenta comptarà, per exemple, amb uns cinturons especials com els que a Catalunya ja fan servir els Mossos o les policies locals. També es substituirà la gorra de plat per una gorra estàndard. De moment i tret de l'estètica moderna, els guàrdies civils es queixen que els nous uniformes estan mal tallats i fets amb roba de mala qualitat. La raó és que s'han encarregat a la Xina, un país on els drets dels treballadors acostumen a estar atorgats a cops de porra, on s'estan fabricant 71.000 vestits per als pikoletos de l'Estat.

Pel que fa als tricornis, avui dia cotitzen a la baixa i només s'utilitzen a desfilades i actes oficials. Molts guàrdies civils se'ls miren amb nostàlgia però la major part del cos es queixa de la poca funcionalitat que tenen, sobretot quan toca córrer. A més els nous tricornis també són fets a la Xina i no són ovalats com eren els fets a l'Estat. Els nous estan mal tallats i són totalment rodons, de manera que si se'l posen els va girant al voltant del cap. 'Un cachondeo', en paraules textual d'un guàrdia civil veterà indignat.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.