directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 04:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 9 de setembre de 2008 05:00 h

El Monopoly i els tòpics

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

monopoly
Comparteix
   


Malgrat a Barcelona la gent no balli flamenc pel carrer, ni begui sangria a totes hores, ni faci migdiades amb barrets mexicans, ens costarà molt desprendre'ns dels tòpics que, a nivell internacional, encara se'ns associen. El film de Woody Allen, sense anar més lluny, servirà per continuar projectant Barcelona com una ciutat espanyola tòpica, amb flamenc, migdiades i toreros, on només es parla castellà i el català senzillament no existeix. I per més inri l'ha produïda una productora catalana amb una subvenció milionària de l'Ajuntament barceloní.

Aquesta imatge tòpica i falsa de la capital de Catalunya, associada als tòpics, també falsos, d'Espanya, també es veu a la nova edició del Monopoly mundial que va posar-se a la venda fa uns dies. Si llavors celebràvem que Barcelona havia aconseguit entrar al tauler del Monopoly planetari -Madrid s'havia quedat a les portes- i representar-nos arreu del món, ara ens n'adonem de la manera com se'ns representa, equivocada per enèsima vegada.

Així i tal com informa el Diari de l'Absurd, qui compri el Monopoly Mundial podrà caure i comprar la casella de Barcelona, que sortosament va decorada amb imatges de la Sagrada Família i la Pedrera, però en canvi, la figureta referent a Barcelona i, per tant, a l'Estat espanyol és un torero. A Hasbro, l'empresa que produeix el Monopoly tant li fa que Barcelona sigui ciutat antitaurina, tant li fa que les poques corregudes que es fan a la Monumental siguin buides i els Balaña es plantegin tancar la plaça. Per ells, la figureta que ens representa és el torero. Olé.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Perplexicoidal fletxa Estupefàctia
9 de setembre de 2008, 19.01 h

Aquest estiu vaig veure pels carrers de Girona dues noies turistes de pell i cabells molt clars que duien cadascuna una motxilla a l'esquena i un barret mexicà encasquetat al cap, caminant per uns carrers gironins plens de gom a gom de turistes. No sols a Barcelona es veuen barrets mexicans encastats en els caparrons dels turistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.