directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 24 de febrer de 2009 05:00 h

Torna el Liceo

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


La orquestra simfònica mundial impulsada pel portal de vídeos Youtube, anomenada Symphonie-Youtube, que aquests dies entra a la fase final de selecció dels músics,  n'ha comportat una de bona i una dolenta des de l'òptica catalana.

La bona us l'explicàvem ahir, el clarinetista mataroní Gener Salicrú és un dels aspirants a tocar al Carnegie Hall de Nova York si aconsegueix els vots suficients per passar a la fase final i fer-se amb una de les dues places de clarinetista que té la simfònica. No cal dir que des del directe!cat us animem a votar-lo.

La notícia dolenta arriba de la mà del director del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco. Resulta que el Liceu barceloní és una de les prestigioses sales d'òpera d'arreu del món que donen suport a la orquestra virtual. I el suport del Liceu és, principalment, a través d'un vídeo on Marco, des d'una llotja del teatre, es dirigeix als internautes. I tot i començar fent-ho en català -de fet s'hi presenta- el director del Liceu es passa immediatament al castellà i fa tot el discurs en aquesta llengua.



El discurs de Marco -que arriba a parlar del Liceu com un dinamitzador de la cultura 'barcelonesa y española', sense mencionar Catalunya enlloc- decep i tergiversa la realitat de la sala catalana, que actualment té titularitat pública i està finançada per tres institucions catalanes (Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona) i només una d'espanyola (el Ministeri de Cultura). A més i en el supòsit que Marco fes l'esforç de parlar en una llengua que no és la seva per tal d'arribar a un major públic potencial, hauria d'haver-se expressat en anglès, que no és altra que la veritable llengua pròpia de Youtube.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pere fletxa Girona
24 de febrer de 2009, 11.50 h

Un bon exemple del provincianisme dels autoanomenats "cosmopolites". Amb aquesta gent no arribarem mai enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.